web analytics

DVD: Snuf de Hond en het Spookslot

Reacties zijn gesloten

 

FILM
Twee jaar geleden maakte Steven de Jong (De Schippers van de Kameleon, De Hel van ’63) twee aardige films over Snuf de Hond, onze enige filmheld op vier voeten. Hoewel matig geacteerd en twijfelachtig geschreven, wisten de films te vermaken en lukte het De Jong, net als in eerdere producties van zijn hand, een enthousiaste, sympathieke en fijne sfeer neer te zetten. Zijn nieuwste creatie Snuf de Hond en het Spookslot – in co-regie met Erwin van den Eshof – is wat dat betreft niet anders.

Tom en Mirjam gaan samen met Snuf een week logeren bij hun oom Hans en hun even oude neef Jaap. Vlakbij de boerderij is een spookslot. De legende vertelt dat in de middeleeuwen een zekere ridder Bertram verliefd werd op jonkvrouw Ada, die op haar beurt een oogje had op de staljongen, waarna ridder Bertram op verschrikkelijke wijze wraak nam. Sindsdien zou het spoken in en rondom het kasteel. Voor Tom en Snuf reden genoeg om op onderzoek uit te gaan. Avontuur en spanning gegarandeerd.

Net als op haar voorgangers, valt er ook Snuf de Hond en het Spookslot genoeg kritiek te uiten. Zo is het spel – ondanks twee nieuwe hoofdrolspelers – nog steeds matig, stelt de plot weinig voor en zijn enkele dialogen en scènes knullig geschreven. Maar De Jong en zijn films stralen zo’n passie en liefde voor het medium film uit, dat je deze mankementen graag met de mantel der liefde bedekt. Ook deze Snuf-film oogt bijzonder sympathiek, ziet er – ondanks het beperkte budget – technisch prima verzorgd uit en kent een fijne sfeer. Het maakt van de film vanzelfsprekend geen topper, maar wel een fijne wegkijker.

Waardering: ** half

BEELD
De film staat in de originele 16:9 (1,78:1) verhouding anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is uitstekend. Beschadigingen zijn afwezig en het beeld oogt mooi scherp met een fijne, warme kleurweergave. Het schijfje herbergt optionele Engelse ondertiteling.

GELUID
Ook op de geluidweergave valt niks aan te merken. De film is voorzien van een Dolby Digital 5.1 track, die prima in het gehoor ligt. De dialogen zijn helder en goed verstaanbaar en de sfeervolle soundtrack van Ronald Schilperoort heeft een warme en dynamische klank.

EXTRA’S
De DVD van Snuf de Hond en het Spookslot is voorzien van een tweetal extra’s. Naast de videoclip van de titelsong (3 minuten), herbergt het schijfje een 14 minuten durende making of. Een leuke toevoeging aan een goed verzorgd schijfje.

Speelduur
ca. 81 minuten
Distributie
JustBridge Entertainment
Release datum DVD
16 november 2010
Verpakking
Keepcase met kartonnen sleeve
Regio
0
Beeld
Anomorphic 16:9 (1,78)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Engels
Extra’s
Making of
Videoclip ‘Je kijkt naar mij’ – Sarina Kuipers

Met dank aan JustBridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !