web analytics

DVD: Vlees

Reacties zijn gesloten


FILM
Drie op de kop hangende vrouwenlichamen zijn zo in beeld gebracht dat ze doen denken aan geslachte varkens. De poster van Vlees, tevens het openingsshot, is meteen het meest intrigerende beeld van de film. Al kort daarna ontspoort hij volledig.

Het openingsshot symboliseert hoe vrouwen in het verhaal als lustobject worden gezien door een slager. Hij houdt van seks tussen de kadavers, in de koelcel met zijn vrouw. Het slagersmeisje moet het filmen. Het mag geen verrassing zijn dat er zoete wraak genomen zal worden.

Het platte en simpele verhaal wordt in een artistiekerig jasje gestopt door de structuur van het verhaal volledig op zijn kop te gooien en dubbelrollen te gebruiken. Regisseursduo Seyferth en Nieuwenhuijs dachten zo een complexe vertelling te creëren, maar dat pakt potsierlijk uit.

De dialogen en het acteerwerk zijn beroerd en de film hangt aan elkaar van ongeloofwaardige situaties. Geen intrigerende beelden meer na het eerste shot. Slechts een serie aaneengeregen verwarrende en weerzinwekkende plaatjes.

Waardering: *

BEELD
Op de beeldkwaliteit van deze DVD valt weinig aan te merken. Zoals we van een recente film mogen verwachten, zijn beschadigingen afwezig en oogt de transfer kraak- en ruisvrij. Het contrast, detail en de scherpte zijn goed. Ondertiteling is afwezig.

GELUID
Het geluid staat in een Dolby Digital 5.1 track op de DVD. De kwaliteit hiervan is naar behoren. Beschadigingen zijn afwezig en de dialogen klinken helder uit de twee frontspeakers. Verwacht echter geen vuurwerk.

EXTRA’s
Op de originele bioscooptrailer, een slideshow met beelden uit de film en de trailer voor een andere film van het regisseursduo (Crepuscule) na, herbergt het schijfje geen extra’s.

Speelduur
ca. 84 minuten
Distributie
Filmfreaks
Release datum DVD
20 juni 2011
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
Anomorphic 16:9
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s

Originele bioscooptrailer
Slideshow
Trailer Crepuscule

Met dank aan Filmfreaks voor het beschikbaar stellen van deze DVD !

Een gedachte over “DVD: Vlees

  1. Interessant om te zien hoe deze filmmakers totaal hun eigen weg.
    Groot bewondering voor het opkomend talentje Nellie Benner, dat ondanks deze absurditeit de moeite waard is om naar te kijken.

Reacties zijn gesloten.