web analytics

Gewoon Hans – DVD-Recensie

Reacties zijn gesloten

Een paar keer hard lachen in een charmante film.

FILM
Met een Hans-tom-tom naar een Hans-beurs rijden waar Hans-collectors items worden verkocht, zoals spontane foto’s waarop Hans een kroket eet en oude tijdschriften waarin hij geïnterviewd wordt. Als de vader (Ton Kas) van Katinka  (Jamie Grant) een schreeuwende Hans-pop in de imitator competitie wint – als Hans als roodkapje – dan kan dochterlief er niet meer tegen. Ze  krijgt nachtmerries over de cabaretier. Om haar te helpen, besluiten haar ouders de cabaretier samen met Katinka op te gaan zoeken, en dan blijkt Hans een heel nette man.

Een paar keer hard lachen, dat is het wel. Het vijftig minuten durende Gewoon Hans ziet er prima uit door de veelal rijdende camerabewegingen en de overdreven sfeervolle mise-en-scène. Hans Teeuwen gedraagt zich zoals hij bij zijn Jazz-optredens doet, politiek correct en beschaafd. Gewoon Hans spat de eerste tien minuten van het scherm, maar zakt daarna weg. De film heeft eigenlijk maar een paar echt interessante scènes te bieden, maar blijft leuk door amusante personages, hier en daar een grapje en een prachtige Jamie Grant, die nog wel moet leren acteren.

Gewoon Hans is een amusante maar eenvoudige en niet erg opvallende film. Van zo’n ongewone cabaretier als Hans Teeuwen zou je meer verwachten.

Waardering: ***

BEELD
De film staat in 16:9 breedbeeld formaat op DVD en de kleuren en afwerking zien er zeer goed uit. Er zitten geen ondertitels bij deze Nederlandse DVD.

GELUID
Het geluid staat in Dolby Digital 2.0 track op de DVD. Beschadigingen zijn afwezig. De geluidsband brengt de dialogen op een heldere manier.

EXTRA’S
De extra’s zijn onderverdeeld in 4 categoriën, waarvan voornamelijk de laatste interessant is: ‘Hans wordt gewoon geïmiteerd’, met dertig minuten aan Hans-imitaties van diverse acteurs. In ’Hans produceert gewoon geluid’ ligt Hans Teeuwen in een stoel teksten in te spreken voor de film. In ‘Hans maakt gewoon kunst’ worden de schilderen van Hans in de film gemaakt. ‘Hans draait gewoon de laatste dag’ geeft een beeld van een deel van de laatste opnamedag.

Speelduur
52 minuten
Distributie
E1 Entertainment
Release datum DVD
11 februari 2010
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
Anomorphic 16:9
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Hans draait gewoon de laatste dag
Hans maakt gewoon kunst
Hans produceert gewoon geluid
Hans wordt gewoon geïmiteerd