web analytics

Johan – DVD-Recensie

Reacties zijn gesloten

FILM
Johan gaat over een gezin met 10 voetballende broers, allemaal vernoemd naar bekende Nederlandse voetballers. Dan wordt nummer 11 geboren en ze noemen hem: Johan (Michiel Huisman). Er is echter een probleem: Johan houdt niet van voetballen, hij houdt van zingen en muziek. Dat plezier kan hij gelukkig delen met zijn buurmeisje Evy (Caro Lenssen), die hij wel heel erg leuk vindt, maar ook zijn broer Johnny (Johnny de Mol) heeft gevoelens voor haar. Terwijl de broers stuk voor stuk carrière maken bij de beste clubs van Nederland, jaagt Johan zijn droom achterna: zanger worden. Evy moet kiezen, wordt ze liever voetbalvrouw of gaat ze toch voor haar eerste liefde Johan?

Ondanks het niet zo bijzondere verhaal en de aanwezigheid van clichés is Johan een behoorlijk vermakelijke film geworden. Een lekkere feelgood movie met de juiste sfeer. De cast doet het leuk – zelfs Johnny de Mol – en de film ziet er goed uit. Verder heeft de film een lekkere soundtrack met enkele bekende nummers en een catchy titeltrack, die door Michiel Huisman is geschreven en  door Fons Merkies werd gearrangeerd. Anders dan Johan destijds werd aangeprezen, is de film in de eerste plaats een romantische komedie en geen sportfilm. Johan is een lekker luchtige en goedgemaakte publieksfilm die na het uitgebleven bioscoopsucces een tweede kans op dvd verdient!

Waardering: ***

BEELD
Het 2.35:1 beeld is  in een 16:9 anamorphic beeldformaat vastgelegd. Zoals men dat van een recente film mag verwachten zijn er geen beschadigingen aanwezig en is er voldoende scherpte en contrast. De fotografie van Guido van Gennep komt uitstekend tot zijn recht. Verder valt er niet veel op te merken over de transfer, alleen is het jammer dat de film geen ondertitels voor doven en slechthorenden bevat.

GELUID
De dvd beschikt enkel over een Dolby Digital 5.1 track, een goed gemixte track met een mooie warme klank. Zowel de sfeervolle begeleidende nummers als de stadionscènes komen mooi uit de speakers en hebben een goed ruimtelijk effect. Ruis of andere beschadigingen zijn niet aanwezig.

EXTRA’S
De dvd heeft simpel geanimeerde menu’s in de stijl van de film. Op het schijfje vinden we de originele bioscooptrailer en de videoclip van de door Michiel Huisman  gezongen titeltrack terug. Verder is er nog een making of aanwezig waarin de kijker meegenomen wordt achter de schermen. De verschillende acteurs en crewleden vertellen over de opnames, het verhaal, de personages en de muziek.

Speelduur
ca. 93 minuten
Distributie
Buena Vista Home Entertainment
Release datum DVD
25-04-2006
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
2.35:1 Anamorphic 16:9
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Trailer
Making of
Muziekvideo

Met dank aan Buena Vista Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van de DVD !

Reacties zijn gesloten.