web analytics

Kom niet aan mijn Kinderen – DVD-Recensie

Reacties zijn gesloten

FILM
Het zal je maar gebeuren: je ex-man neemt de kinderen mee op vakantie, om vervolgens niet meer terug te keren. Het overkwam Janneke Schoonhoven in 2004. Haar kinderen werden tweeënhalf jaar door hun vader vastgehouden in Syrië. Het verhaal van Ammar en Sara, die uiteindelijk noodgedwongen een half jaar in de Nederlandse ambassade moesten wonen, werd uitgebreid behandeld in de media. Schoonhoven schreef er het boek Kom niet aan mijn Kinderen over, nu verfilmd door Ron Termaat (Lef).

“Geloof me, dit wordt veel leuker dan Euro Disney,” belooft vader Nizar (Cahit Ölmez) zijn twee kinderen als ze de armoedige buurten van Damascus binnenrijden. Broer en zus vinden het maar niets, maar Nizar vertelt dat moeder Hanne (Karina Smulders) het erg druk heeft. Over de telefoon vertelt hij haar dat hij in Nederland is bedreigd en niet meer terug kan. In eerste instantie gelooft ze hem nog, maar al gauw blijkt dat Nizar een chronische leugenaar is. De kinderen zijn ontvoerd. We volgen Hanne in haar onophoudelijke zoektocht, waarin ze wordt bijgestaan door een gespecialiseerde agent (Thom Hoffman).

Het gevecht voor hun kinderen wordt voor beide partijen bemoeilijkt door persoonlijke conflicten. Hanne moet haar nieuwe gezin op orde houden, terwijl ze stiekem nog gevoelens heeft voor Nizar. Hij moet zijn scheiding geheimhouden voor zijn familie en dus Hanne opnieuw voor zich winnen om zichzelf niet in diskrediet te brengen.

Kom niet aan mijn Kinderen is een onderhoudend drama geworden. Dat is naast een stevig scenario vooral te danken aan de twee hoofdrolspelers, allebei uitstekend op hun plek. Karina Smulders is innemend en ontroerend, wat goed afsteekt tegen de rol van Cahit Ölmez, die op momenten angstaanjagend venijnig is. De uiteindelijke vluchtpoging van de twee kinderen naar de Nederlandse ambassade levert een bloedstollende climax op.

Waardering: *** half

De recensie van de film werd geschreven door Fabian Melchers.

BEELD
De film staat in de originele 1,78:1 verhouding anamorf op de DVD. De transfer is vrij van beschadigingen en is van uitstekende kwaliteit. Het beeld is scherp, bevat mooie, warme kleuren en een goed contrast. De ingebrande Nederlandse ondertitels op de momenten dat er Arabisch gesproken wordt, staat fijn in beeld.

GELUID
Het geluid staat in een Dolby Digital 5.1 track op de DVD. Beschadigingen zijn afwezig. De geluidsband is van prima kwaliteit, het geluidsbeeld is dynamisch en ruimtelijk. De dialogen zijn goed verstaanbaar en worden helder weergegeven door de twee frontspeakers. De sfeervolle muziek wordt uitstekend weergegeven en Anouk’s ‘Lost’ klonk zelden zo warm en vol als hier.

EXTRA’S
Na een handjevol promotrailers voor andere films van E1 Entertainment wordt de film direct gestart. De DVD heeft dus geen menu en herbergt verder ook geen extra’s of extra-opties.

Speelduur
ca. 85 minuten
Distributie
E1 Entertainment
Release datum DVD
8 augustus 2010
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
Anomorphic 16:9 (1,78)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Nederlands (ingebrand)
Extra’s
Promotrailers

Met dank aan E1 Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !

Een gedachte over “Kom niet aan mijn Kinderen – DVD-Recensie

  1. Volgens mij ben ik een van de weinigen die hem in de bioscopen bezocht heeft. Laat ik het zo zeggen: dat had ik ook beter niet kunnen doen. Zeer slecht geschreven vooral, ziet er allemaal wel aardig uit verder, maar de personages zijn echt van karton.

Reacties zijn gesloten.