web analytics

Sjans (seizoen 2) – DVD-Recensie

Reacties zijn gesloten

 

FILM
In seizoen 2 van Sjans gaan we losjes verder waar de eerste serie ophield. Sjaak en Pamela staan op het punt om te trouwen terwijl Willem en Karin hun huwelijk toch maar even hebben uitgesteld. Sjaak komt echter niet opdagen op het huwelijk: uit angst is hij naar Aruba gevlucht. Op diezelfde dag ontmoet Pamela in het stadhuis de grootste ijdeltuit ter wereld (nog erger dan Sjaak, waar hij overigens veel gelijkenissen mee vertoont): Dennis Day. 

Seizoen 2 bestaat uit de volgende afleveringen, verdeeld over drie DVD’s: 

14. 4x is scheepsrecht
15. Nu even niet
16. Land der blinden
17. Beroemd blijven
18. Vroeger
19. De schlemiel
20. Raspoetin
21. Terug van weggevlucht
22. Uit evenwicht
23. Spiervertoon
24. Terug naar de toekomst
25. Mannenwerk
26. Aftellen

Het tweede seizoen van de komedieserie Sjans is leuker dan het eerste. Door de komst van Dennis Day krijgt het verhaal een andere, verfrissende wending. Huub Stapel tekent voor de rol van Day en doet dit erg leuk. Day is een nog grotere gladjakker dan Sjaak. Er komen regelmatig heerlijke en droge opmerkingen uit zijn mond, geheel in stijl van zijn arrogante karakter. Zo wordt een aantal bekende acteurs op hilarische wijze op de hak genomen. De personages Pamela, Karin en Willem verschillen niet erg veel van de eerste serie. Enkel Willem is wat losbandiger en ook dit is een aangename verandering. In een van de laatste afleveringen keert Sjaak terug uit Aruba en de uitkomst van het geheel laat zich natuurlijk makkelijk raden, maar er valt gelukkig genoeg te (glim)lachen bij dit tweede seizoen van Sjans

Waardering: *** 

 

ACHTERGRONDINFORMATIE
Lees ook de bespreking van seizoen 1

BEELD
Het beeld staat in zijn oorspronkelijke 1.33.1 (4:3) verhouding op de DVD en het geheel oogt redelijk. Scherpte, contrast en zwartniveau zijn in orde. De kleurbalans is beter dan die van de eerste serie, hoewel verkleuringen zich enkele keren kort voor doen. Een enkele aflevering heeft nog last van wat videoartefacts, maar grote beschadigingen zoals in twee afleveringen van seizoen 1 doen zich gelukkig niet meer voor. 

 

GELUID
Het geluid is simpel Dolby digital 2.0. De dialogen zijn goed verstaanbaar, al klinkt het soms wat aan de holle kant. De muziek klinkt best warm en komt goed uit de 2 frontspeakers. Al met al niet veel op aan te merken. 

 

EXTRA’S
Als extra staat op de hoes van de derde DVD vermeld ‘extra aflevering: het slot van seizoen 2’, maar deze aflevering behoorde oorspronkelijk al tot de selectie van seizoen 2 en is dus geen echte extra. Als deze was weggelaten was de serie zelfs niet compleet uitgebracht. Wat mij betreft valt hier dus niet van een extra te spreken. Op elke DVD staan promotrailers van een aantal kluchten-boxen die uitgebracht zijn door VFE. Het menu is simpel, maar leuk vormgegeven met achtergrondmuziek uit de serie. De afleveringen zijn niet opgedeeld in hoofdstukken. 

 

Speelduur
ca. 325 minuten
Distributie
Video Film Express
Release datum DVD
28 februari 2006
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
1.33:1 (4:3)
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Promotrailers 

Met dank aan Video Film Express voor het beschikbaar stellen van deze DVD !