web analytics

Wim T. Schippers #5: Het is weer zo laat! (Waldolala) – DVD-Recensie

Reacties zijn gesloten

  

 

 FILM
“In 1978 maakten Wim T. Schippers, Gied Jaspers, Wim van der Linden en Ellen Jans hun laatste gezamenlijke productie. Nadat het viertal eerder met groot succes De Fred Haché show, Barend is weer bezig! en Van Oekel’s Discohoek maakte, werd de tiendelige serie Het is weer zo laat! (in de volksmond beter bekend als Waldolala) de laatste productie die de vier schreven rondom acteur Dolf Brouwers. In Het is weer zo laat! vertolkt Brouwers de rol van Waldo van Dungen, die toevalligerwijs een nachtclub in handen krijgt. Vervolgens leidt hij deze op onnavolgbaar chaotische wijze, wat tot vele onverwachte en hilarische situaties leidt. In onderstaand artikel zal stil worden gestaan bij Dolf Brouwers, diens samenwerking met Wim T. Schippers en zal de serie besproken worden.”

 

Lees het artikel 

 

Waardering: *** half

 

 

BEELD
Het is weer zo laat! dateert uit 1978 en is destijds op video geschoten. De serie staat in haar originele 4:3 verhouding op de dvd. De beeldkwaliteit van de transfer overstijgt die van een gemiddelde videoband niet. De serie is goed te kijken en grote beschadigingen doen zich nergens voor, maar de scherpte, het detail en de kleurbalans en het contrast zijn niet meer in optimale conditie.

 

 

GELUID
Het geluid wordt in een Dolby Digital 2.0 track gepresenteerd. Zoals gebruikelijk voor een televisieproductie van die tijd, ligt de nadruk sterk op de dialogen en kent de serie enkel wat achtergrondmuziek in de vorm van optredens in de nachtclub. Op de weergave van het geluid valt niks aan te merken en het spoor voldoet dan ook volledig.

 

 

EXTRA’S
De dvd van Het is weer zo laat! is de vijfde in de Wim T. Schippers dvd-reeks. Op de eerste dvd vinden we de eerste vijf afleveringen van de serie terug. De tweede dvd herbergt aflevering 6 tot en met 10 en geeft bovendien toegang tot het bonusmateriaal bij deze serie. Dit bestaat uit een item uit het NOS Journaal van 24 september 1997 naar aanleiding van het overlijden van Dolf Brouwers (Waldo van Dungen in de serie) en de korte ‘Sad Movie’ Flagula uit 1967. De ‘Sad Movie’-reeks bestond uit een aantal filmpjes, gemaakt door Wim van der Linden, Jan Cremer, Wim T. Schippers en Willem de Ridder. Flagula duurt twintig minuten en vertelt het verhaal van Flagula. Deze is geveld door de mazelen, maar kan de uitnodiging voor een gekostumeerd feestje niet weerstaan. Wim T. Schippers schreef samen met Willem de Ridder het scenario.

 

 

Speelduur
ca. 370 minuten
Distributie
VPRO
Living Colour Entertainment
Release datum DVD
26 juni 2008
Verpakking
Digipack met kartonnen clipcase
Regio
2
Beeld
4:3
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
NOS Journaal: bericht overlijden Dolf Brouwers
Sad Movie: Flagula (1967)

 

Met dank aan de VPRO en Living Colour Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !