web analytics

HannaHannah

Reacties zijn gesloten

Wanneer het veertigjarige huwelijksfeest van de ouders georganiseerd wordt, probeert buitenbeentje Hannah er op alle mogelijke manieren onderuit te komen. Door toedoen van haar nieuwe vlam, of liever gezegd one night stand Victor, belandt ze toch op de familievergadering ter voorbereiding van het grote feest. Victor ontpopt zich tot de ideale schoonbroer. Hij negeert de verbijsterde Hannah en stort zich vol overgave op de organisatie van het feest. Tot overmaat van ramp nemen ze nog de verantwoordelijkheid op zich om het belangrijkste onderdeel van het feest, de partyboot, gratis te regelen. Met gemengde gevoelens ziet Hannah hoe haar familie haar nieuwbakken vriend binnenhaalt.

 

 

Gouden Kalf
Annemarie van de Mond regisseerde deze film met Maria Kraakman, die een Gouden Kalf won voor haar rol in Guernsey, en Antonie Kamerling  in de hoofdrollen. De film is geproduceerd als een telefilm voor de KRO en was in enkele bioscopen te  zien. Annemarie van de Mond regisseerde eerder de Korte Film ‘BEET!‘ en twee single plays voor de KRO, ‘Brokstukken‘ en ‘Droog‘, voor deze deze laatse film ontving Bert Luppes in 2005 het Gouden Beeld voor beste mannelijke hoofdrol.

 

 

Vermakelijk
HannaHannah is een vermakelijke telefilm geworden, niet in de laatste plaats door het prima spel van de twee protagnisten. Dat Kraakman uitstekend speelt hoeft niet als een verrassing te worden gezien, maar onverwachts zet ook ex-soapie Kamerling een fijne en frisse rol neer. Jammer genoeg kent de film enkele punten van kritiek, zo had het tempo op bepaalde momenten gerust wat hoger mogen liggen. Maar het voornaamste probleem is dat de makers schijnbaar lastig een keuze konden maken; een dik aangezette komedie of  toch een fijnzinnigere romantische variant? Het zijn vooral de aangezette bijrol-karakters welke een twijfelachtige indruk achterlaten, het karakter van de gehandicapte broer Wim, een rol van Barry Atsma, valt bijvoorbeeld totaal uit de spreekwoordelijke toon.

 

Waardering:
***

 

 
 HannaHannah  (2007)
 Regie:
Annemarie van de Mond
 Scenario: Annemarie van de Mond, Rob Bloemkolk
 Producent: Jacqueline de Goeij
 Camera: Jan Vancaillie
 Muziek: Jurre Haanstra
 Montage: Herman P. Koerts
 Met: Maria Kraakman, Antonie Kamerling, Kees Boot, Kees Hulst, Olga Zuiderhoek, Tanja Jess, e.v.a.
 Taal: Nederlands
 Duur van de film:  77 minuten / Kleur
 Distributie: A-Film
 Te zien vanaf: 24 mei
 

 

 

Rechten foto’s: Victor Arnolds