web analytics

One Night Stand: Minibar

Reacties zijn gesloten

“Matig liefdesdrama”

 

De Nederlandse Roman en de Duitse Hanna wonen sinds een paar jaar samen in Berlijn. Het is bijna Kerst en hoewel dit voor velen een tijd van vergeving en verzoening is, drijven Roman en Hanna steeds verder uit elkaar. Ondanks dit in potentie aangrijpende fundament, weet regisseur Remco Packbiers het drama nergens voelbaar te maken.

 

 

 

Egocentrisch
Minibar is een film die veel wil vertellen over liefde, over hoop en wanhoop, over universele gevoelens en herkenbare verlangens. Onenigheden in een relatie en een tijdelijke vervreemding spreken bij velen tot de verbeelding. De hoop en wanhoop die volgen ook. Wanneer dit alles ook nog gesitueerd wordt in een sfeervol Berlijn terwijl de feestdagen naderen, lijkt een hartverscheurend liefdesdrama het gevolg. Niets is echter minder waar: Minibar voelt aan als een onopgemerkte voorbijganger.

 

Het grootste probleem schuilt in het scenario van de film, dat door de fragmentarische structuur nergens vloeiend en vlot aanvoelt. Ook het egocentrische karakter van hoofdpersoon Roman doet de film geen goed: door zijn zelfgenoegzame en ongevoelige karakter is meeleven moeilijk en blijft er een grote afstand tussen zijn personage en de kijker. Hanna, het onschuldige meisje dat zoekt naar warmte en liefde, zeker in de koude dagen die gaan komen, verdient beter.

 

Waardering: **

 

Te zien: vrijdag 19 december, 22.50 uur, Nederland 2.