web analytics

ONS 2009: Lynn

Reacties zijn gesloten

De zevende One Night Stand die dit najaar wordt uitgezonden is Lynn van Margot Schaap. Aanstaande vrijdag 4 december op Nederland 2 zien we een greep uit het leven van deze 20-jarige studente.

Plotloos
Sietske van der Meij is in de huid van Lynn gekropen, terwijl de camera háár boven op de huid zit. De details die in beeld gebracht worden, kadreren haar leven in Amsterdam. Het is slechts een pasteltekening die wordt ingekleurd, zonder uitschieters of contrasten.

Het lijkt alsof de jonge aan de Filmacademie afgestudeerde Margot Schaap (1986) een ode aan het studentenleven heeft willen maken. Waarin het zoeken naar een kamer ongeveer het belangrijkste doel in je leven is. Je doet verder ook niet veel meer dan boodschappen, met vriendinnen kletsen, colleges volgen en uitgaan.

Veertig minuten lang observeren gaat vervelen als je hoopt op een plot en karakterontwikkeling. Lynn bevredigt alleen wanneer je die hoop laat varen en je overgeeft aan het prachtige camerawerk langs moeder eend en haar kuikens en de sferische fietstochtjes door Amsterdam.

Waardering: ** half

Te zien: vrijdag 4 december, 22.50 uur, Nederland 2.