web analytics

Recensie: Doe Maar – Dit is Alles

Reacties zijn gesloten

De razend populaire popband Doe Maar zorgde in de periode 1978-1984 niet alleen voor vele hits,  maar ook voor massahysterie en overvolle EHBO-posten. In de documentaire Doe Maar – Dit is Alles blikken de bandleden terug op deze hectische periode. 

doemaarditisalles

Kort, maar krachtig, zo valt popband Doe Maar het beste te omschrijven. Dat de band slechts zes jaar heeft bestaan, is moeilijk voor te stellen. De impact van de band op de Nederlands(talig)e muziek is groot geweest, en nog steeds zijn de nummers bekend bij een groot publiek (zowel jong als oud).

In Doe Maar – Dit is Alles wordt op vaak komische wijze een beeld geschetst van het ontstaan, bestaan en (hoewel niet definitief) einde van de band. Onder andere bandleden Ernst Jansz, Henny Vrienten, Jan Hendriks vertellen op sappige en ‘eigen’ wijze en nemen hierbij geen blad voor de mond.

Door de makers van de documentaire is dit alles kundig en lekker vlot door elkaar gesneden, waarbij met name in het eerste uur veel te lachen valt door de manier waarop geïnterviewden (en fragmenten) met elkaar in verband worden gebracht. Het tempo ligt aangenaam hoog en de nummers van Doe Maar ondersteunen en begeleiden dit alles sfeervol. Dat het geheel richting het einde iets aan snelheid en kracht inboet, is Doe Maar – Dit is Alles dan ook snel vergeven.

Waardering: *** half

Te zien tijdens het NFF: 28-09, 30-09 en 02-10.
Te zien in de bioscopen: vanaf 10 oktober.