web analytics

Recensie: Kyteman – Now What?

Reacties zijn gesloten

Colin Benders, beter bekend als Kyteman, werd in 2009 in één klap beroemd met Kyteman’s Hiphop Orkest. Het succes lag voor het oprapen, maar nog datzelfde jaar besloot hij ermee te stoppen en zich te gaan richten op ‘nieuwe dingen.’ In de boeiende documentaire Kyteman – Now What? volgt regisseuse Menna Laura Meijer de artiest in zijn zoektocht naar nieuwe muziek.

Eigenzinnig
Eigenwijs, eigenzinnig, maar vooral compromisloos. Colin Benders maakt het zijn omgeving niet makkelijk in zijn zoektocht naar (inspiratie en) nieuwe muziek. Toch blijven ze hem steunen. Zoals zijn vader, tevens manager, zegt: “Iedere andere manager had hem er allang een keer uitgeschopt, maar ja, dan blijf ik nog steeds zijn vader.”

Regisseuse Menna Laura Meijer portretteert in Kyteman – Now What?  de artiest in zijn even inspirerende, als sombere en donkere momenten. Zijn eigenzinnige karakter heeft ook een weerslag op zijn (sociale) leven. Door gesprekken met vrienden en zijn ouders komen we bovendien meer te weten over de wereld rond de artiest. Op een aantal momenten laat Meijer het na de diepte in te gaan, maar de sfeervolle en meeslepende beelden van de optredens en de interessante worsteling van de hoofdpersoon vergoeden veel.

Waardering: *** half

Kyteman – Now What? (2011)
Regie
: Menna Laura Meijer
Producent: Gijs Kerbosch
Camera: Jefrim Rothuizen
Montage: Albert Markus
Taal: Nederlands
Speelduur: 87 minuten / Kleur
Te zien vanaf: 1 december 2011