web analytics

Recensie: Sinterklaas en het Raadsel van 5 december

Reacties zijn gesloten

Traditiegetrouw komt regisseur Martijn van Nellestijn in de laatste maanden van het jaar met een nieuwe Sinterklaasfilm. In vergelijking met de eerste is er echter niet veel veranderd. Sinterklaas en het Raadsel van 5 december kent dezelfde gebreken als haar voorgangers.

Rommelig
In Sinterklaas en het Raadsel van 5 december kampen de Sint en zijn Pieten met een modern probleem. Bij het afleveren van pakjes stuiten ze steevast op elektronische alarminstallaties. Hierdoor belanden de Pieten één voor één in de gevangenis. Aan de Sint en de overgebleven Pieten de taak een oplossing te bedenken. Maar dan wordt Sinterklaas ontvoerd door de gemene Dr. Brein en haar handlangers Joris en Boris. Valt Pakjesavond nog te redden?

Met een speelduur van slechts 85 minuten is Van Nellestijn op de goede weg om zijn films van meer tempo en minder langdradige stukken te voorzien. Toch lukt het ook Sinterklaas en het Raadsel van 5 december niet om deze manco’s achter zich te laten. Het uitgangspunt van de film is leuk, maar al snel verzandt de vertelling in een standaard en rommelig uitgevoerd kat en muis spelletje, waarvan de uitkomst zich net zo makkelijk laat raden als de weg er naartoe. De zonnige decors en de overdreven acteerstijl doen anders vermoeden, maar we hebben hier toch echt te maken met een Sinterklaasfilm voor het hele gezin.

Waardering: **

2 gedachten over “Recensie: Sinterklaas en het Raadsel van 5 december

  1. Is het weer zo’n smakeloze parade van nichtenhumor geworden?

  2. Ga er naar toe, en geef verslag. Zie het als een daad voor het vaderland!:p

Reacties zijn gesloten.