web analytics

Recensie: Telefilm 2015 – Sunny Side Up

Reacties zijn gesloten

Het telefilm-seizoen 2015 trapt af met de thriller Sunny Side Up van regisseur Lourens Blok (Feuten, Midden in de Winternacht). Een gebrouilleerd stel vertrekt voor een weekendje naar de Waddeneilanden en belanden midden in het mysterieuze Sunderum-feest. Het maakt de toch al gespannen sfeer die tussen beide heerst er beslist niet beter op.

Sunny Side up

Sfeervol
Sunny Side Up speelt zich af op een stil en verlaten Ameland. Daan (Egbert-Jan Weeber) en Judith (Hannah Hoekstra) rijden met hun gehuurde auto over desolate, bijna deprimerend en mysterieus aandoende wegen. Deze sfeervolle setting is ook meteen het grootste pluspunt van de film. Dat het niet goed zit tussen de twee wordt al snel duidelijk, door kleine irritaties en meedogenloze blikken. Als tijdens de eerste nacht twee eilandbewoners hen vragen het eiland te verlaten en de dag erna hun autospiegel wordt vernield, neemt de spanning toe.

Gekunsteld
Hoewel de setting weet te overtuigen en met Weeber en Hoekstra een solide basis lijkt gelegd voor een spannende film, weet Sunny Side Up zijn verwachtingen niet geheel in te lossen. In plaats van een mysterieuze thriller, verzandt de film al snel in een gekunsteld en voorspelbaar soort van liefdesdrama, waarin relatieproblemen en -ruzies de boventoon voeren. Dit levert een aantal gênante scenes met vele dito dialogen op, die je bovendien doen afvragen waarom de twee na jaren weggestopt leed überhaupt nog bij elkaar zijn. Ook de karakters voelen gekunsteld en stereotype aan, waarbij vooral Weeber qua uiterlijk te veel een typetje is.

Pas wanneer Judith besluit weg te lopen en zo in contact komt met de eilandbewoners komt de film een beetje los. De uiteindelijke finale is desalniettemin eveneens voorspelbaar en gekunsteld. En dat is jammer, want zeker in die scene, en in de verstilde sequentie daarna, toont de film haar potentie.

Waardering: ** half

Een gedachte over “Recensie: Telefilm 2015 – Sunny Side Up

  1. Ik vond de film best wel vaag maar ook wel voorspelbaar. Want ik had het wel door wie het was in DIE scene. En het beetje nerdy uiterlijk van Egbert heb ik ook vaker gezien bij hem. Desalniettemin was het ook wel spannend af en toe.

Reacties zijn gesloten.