web analytics

Interview KUS

Reacties zijn gesloten

“Dit was een mooie gelegenheid om onszelf van een andere kant te tonen.”

 

De meidenband KUS is bij jonge meisjes erg populair. Vanaf afgelopen woensdag (8 april) draait hun filmdebuut Limo in de bioscopen. Hoewel veel bezoekers fans van Anouk, Fleur, Meike en Monique zullen zijn, is de film niet alleen speciaal voor hen gemaakt. “Limo is ook voor de ouders aan te raden.”

 

 

 

 
Nieuwe ervaring
Anouk, Fleur, Meike en Monique timmeren al enige jaren aan de weg als de succesvolste meidengroep van Nederland: KUS. Naast muziek heeft de meidengroep sinds kort ook een ‘eigen’ film: Limo, waarin de meiden een spannend en komisch avontuur beleven met een geheimzinnig drankje als middelpunt. Drie maanden werd er aan de opnames gewerkt en nu mag de film eindelijk gaan draaien. “De eerste keer dat we de film zagen was het erg spannend, maar we vinden het eindresultaat geweldig!” De vier zangeressen hadden al enige ervaring met het maken van videoclips, maar een speelfilm was toch een andere gewaarwording. “Een shot waar Anouk een kaars moest aansteken heeft uiteindelijk twee uur geduurd om goed te krijgen.”

 

Veel plezier
Naast het harde werk was er genoeg ruimte voor vertier op de set. De meiden kunnen goed met elkaar opschieten, en hebben dan ook veel plezier gehad tijdens de opnames. “We waren af en toe wel melig, maar door acteurs als Jan Decleir konden we ons goed aanpassen. Het was een grote eer om met hem samen te werken. Aan zo’n acteur kun je je optrekken.” Het grote plezier zal voor een groot deel ook zijn voortgekomen uit het feit dat de meiden zich goed konden uitleven in de rollen. “De eigenschappen die we hebben in de film kunnen we soms wel terugvinden bij onszelf, alleen hebben we ze voor Limo uitvergroot.” KUS vindt echter niet dat de film hier grotesk of kinderachtig door wordt. “Limo is goed gemaakt en niet speciaal een film voor kinderen, ook volwassenen kunnen er plezier aan beleven. Het is een echte familiefilm.”

 

Acteren vs. zingen
KUS is het er unaniem over eens dat het acteren naast hun optredens een verfrissende afwisseling was. Het feit dat Limo relatief weinig gezongen liedjes heeft, is alleen maar een pré. “Dit was een mooie gelegenheid om onszelf van een andere kant te tonen. Als de film een musical was geworden, had het teveel geleken op onze optredens in het theater.” Na Limo hebben de meiden de smaak te pakken en staan ze open voor nieuwe filmprojecten. “De basis zal altijd het optreden blijven, maar een vervolg op Limo zou leuk zijn, of een geanimeerde serie. Maar ook serieuzere rollen lijken ons leuk.” Als ze zouden moeten kiezen tussen zingen of acteren zouden Anouk en Meike liever blijven zingen, maar Fleur en Monique toch voor het acteren gaan. “Maar natuurlijk doen we allemaal het liefst allebei.”

 

Limo is vanaf heden in de bioscoop te zien.