web analytics

Interviews cast 'De President'

Reacties zijn gesloten

15 September gaat De President, de nieuwe film van Erik de Bruyn (Wilde Mossels, Nadine), in première. Festival TV sprak alvast met enkele leden van de cast.

Interviews ‘De President’

De President
We zien Nederland, vijf jaar na nu. Nederland, moe geworden van haar in zichzelf verwarde eindeloze geprietpraat, besluit de monarchie en de parlementaire democratie af te schaffen en zichzelf uit te roepen tot republiek. Dan ziet men in een aspergestekende jonge Marokkaan een nieuwe volksheld en wordt hij de eerste President van Nederland. Naar het gelijknamige boek van Khalid Boudou.

Cast: Achmed Akkabi, Najib Amhali, Charlie Dagelet, e.v.a.
Regie: Erik de Bruyn
Producent: Joost de Vries, Leontine Petit

Over de regisseur
Erik de Bruyn (1962) studeerde filmkunde – audiovisuele communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Met het gelauwerde Wilde Mossels maakte hij in 2000 zijn speelfilmdebuut. Nadien regisseerde hij de speelfilm Nadine (2007) en de dramaserie De Troon (2010). Naast regisseur, is De Bruyn ook werkzaam als scenarist en is hij regelmatig te zien als acteur.

De President draait vanaf 15 september in de Nederlandse bioscopen.

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.

Een gedachte over “Interviews cast 'De President'

Reacties zijn gesloten.