web analytics

06/05 morgen gratis op Ximon.nl

Reacties zijn gesloten

06/05, over de moord op politicus Pim Fortuyn, is de laatste film van Theo van Gogh. Op 6 mei, precies negen jaar na de moord op de controversiële politicus, is de film in zijn geheel gratis te zien bij filmsite Ximon.nl.

In de politieke thriller, naar een scenario van Tomas Ross, stuit fotograaf Jim de Booy (Thijs Römer) onbedoeld op een complot achter de moord op Fortuyn. Wanneer hij de verborgen agenda van geheime diensten en topambtenaren aan het licht dreigt te brengen wordt hij samen met AIVD agente Ayse Him (Tara Elders) zelf doelwit.

06/05 wordt door velen genoemd als het hoogtepunt van Van Gogh’s oeuvre. In een spannende thriller combineert Van Gogh feiten met fictie en maakt hij veelvuldig gebruik van echte televisiebeelden. Vanaf 00:00 uur in de nacht van 5 op 6 mei is 06/05 24 uur lang gratis te bekijken op http://www.ximon.nl/Films/06-05/105942.

Ximon is het video-on-demand platform voor de Nederlandse film. Het is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten, het EYE Film Instituut Nederland en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Ximon.nl biedt momenteel een catalogus van meer dan 500 uur aan Nederlandse film en televisie.

Eind april verscheen tevens een nieuwe 2-disc Collector’s Edition uitgave van 06/05 op DVD. Deze uitgave bevat naast de film ook vele extra’s waaronder een Making Of, Deleted Scenes, twee interviews van Theo van Gogh met Pim Fortuyn, en de documentaire ‘Prettig Weekend, ondanks alles’ over de moord op filmmaker Theo van Gogh.