web analytics

’10 voor 12′ 25 oktober op televisie

Reacties zijn gesloten

NL Film, producent van o.a. Spangas en Vrijland, viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis schreef NL Film eerder dit jaar een wedstrijd uit voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar onder het motto ‘Maak met ons je eigen film’. De opdracht luidde: bedenk een origineel verhaal voor een film met als thema 10! De 3 kinderen die het beste verhaal instuurden mochten hun verhaal eerder dit jaar pitchen in Z@PPLIVE. De kijkers en vakjury kozen unaniem voor het verhaal ’10 voor 12′ van de 14-jarige Celine van Tol uit Ter Aar.

NL Film bewerkte het verhaal met Celine van Tol tot een filmscenario en regisseur Diede in ’t Veld, bekend van o.a. Spangas en Vrijland, regisseerde de film. Celine was bij de opnamen van haar film aanwezig en maakte kennis met alle departementen van het filmvak. De kinderhoofdrollen van Remco en Sofia worden gespeeld door Redmar en Java Siegertsz, die ondanks hun jeugdige leeftijd al veel acteerervaring hebben en samen eerder te zien waren in Alles is Liefde. Rond de 30 worden Remco en Sofia gespeeld door Jelle de Jong (Dokter Deen) en Loes Haverkort (Dik Trom). Op oudere leeftijd worden zij gespeeld door de ervaren karakteracteurs René Retèl en Trudy Labij (o.a. Dolfje Weerwolfje).

10 Voor 12 is een spannende en avontuurlijke korte kinderfilm van ongeveer 15 minuten. De film vertelt het verhaal  van de 10 jarige tweeling Remco  en  Sofia. Zo op het oog mag dit tweetal dan veel van elkaar weg hebben, als het hun beide karakters betreft, verschillen ze als dag en nacht. Wanneer hun ouders het tweetal voor het eerst een paar dagen alleen laat, wordt de relatie tussen broer en zus behoorlijk op de proef gesteld. Maar een bezoek aan het Museum voor Oudheden zet de gemoederen pas echt op scherp wanneer Remco  opzettelijk een vervloekte steen aanraakt

De KRO zal de film op 25 oktober om 16.45 uur op Z@PP uitzenden.