web analytics

48 Days Film Project van start

Reacties zijn gesloten

In aanloop naar het 33e Nederlands Film Festival maakt een team van Nederlandse filmmakers in 48 dagen een complete speelfilm. In deze periode wordt de film bedacht, geschoten en ge-edit. Vrijdagavond 9 augustus krijgt het team van filmmakers een prop, regel tekst en een voorval te horen die verplicht in de film moeten voorkomen.

Dit unieke filmproject is een volgende stap in de samenwerking tussen het 48 Hour Film Project en het Nederlands Film Festival. Sinds 2007 maken elk jaar meer dan 500 filmmakers in het eerste weekend van het Nederlands Film Festival een korte film in 48 uur. Nu dus ook een speelfilm in 48 dagen. Om de film te realiseren werken verschillende 48 Hour regisseurs en scriptschrijvers met elkaar samen. Fedor van Rossem, Peter Sterk, Sjoerd de Bont, Paul de Vrijer, Raymi Sambo, Jens Rijsdijk, Hidde Simons en Bart Termorshuizen schrijven en regisseren allen een deel van de film.

Fedor van Rossem, winnaar van 48 Hour Utrecht 2012: “Na onze overwinning vorig jaar op het festival, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Een lange film draaien in 48 dagen is een bijzondere uitdaging, en om hem dan ook helemaal te bedenken en te scripten binnen die 48 dagen, met een team van verschillende filmmakers, dat is wat we moeten gaan doen.”

Filmmaker Sjoerd de Bont, winnaar van o.a. 48 Hour Breda en runner up Rotterdam & Nijmegen: “Normaal gesproken produceer je een speelfilm in een jaar tijd. Deze keer gaan we dat in 48 dagen doen. Een enorm avontuur maar met deze teams gaat dat zeker lukken. Gewoon doen!”

Vanaf vrijdag 9 augustus zijn de inspanningen van het 48 dagen team te volgen op www.48daysfilmproject.com Mensen die mee willen doen aan dit bijzondere project kunnen via cinecrowd het project steunen. In ruil voor een financiële bijdrage aan de filmmakers beloven de filmmakers o.a. de namen van donateurs in de film te verwerken en er is zelfs de mogelijkheid een kleine rol in de film te verdienen.

De film gaat donderdag 26 september, precies 48 dagen na de start, in Rembrandt in première op het Nederlands Film Festival.