web analytics

‘Achtste Groepers’ bekroond in Argentinië

Reacties zijn gesloten

Achtste Groepers huilen niet is bekroond in Argentinië. De familiefilm van regisseur Dennis Bots werd in Buenos Aires bekroond met de prijs van de jongerenjury voor de beste film. Tevens kreeg de film een speciale vermelding voor het verhaal dat zich het beste in de belevingswereld van kinderen kon verplaatsen. Eerder won de productie al een aantal andere prestigieuze internationale onderscheidingen.

‘Achtste Groepers Huilen Niet’ vertelt het verhaal van de levenslustige Akkie (Hanna Obbeek) die wild is van voetbal, ook al vindt klasgenoot Joep dat voetballen geen meidensport is. Akkie laat zich niet op haar kop zitten en met humor gaat ze tegen zijn pesterijen in. Wanneer ze leukemie krijgt, behoudt Akkie haar optimisme en energie. De hele klas van juf Ina leeft met haar mee en zelfs vanuit het ziekenhuis blijft Akkie zich met het schoolvoetbaltoernooi bemoeien. Als ze zo achteruit gaat dat ze onmogelijk aan het toernooi mee kan doen, bedenkt de stoere Joep een heel bijzonder plan.

Er is al een Noorse remake in de maak en producenten Rinkel Film en Bijker Film en TV voeren gesprekken met een aantal andere partijen voor onder meer een Amerikaanse, een Duitse en een Mexicaanse remake. De film is ook al aan een flink aantal landen verkocht.