web analytics

Achtste-groepers in actie voor KiKa

Reacties zijn gesloten

Achtste-Groepers Huilen Niet steunt KiKa. Net als  jaarlijks 500 kinderen in Nederland krijgt de 12-jarige Akkie in de filmAchtste-Groepers Huilen Niet te maken met leukemie. KiKa zamelt geld in voor onderzoek en betere geneesmiddelen speciaal voor kinderen met kanker. Door de inzet van KiKa genezen steeds meer kinderen met kinderkanker, maar KiKa stopt niet totdat alle kinderen genezen kunnen worden.

Vanaf vandaag krijgen alle kinderen die in actie komen voor KiKa (en minimaal € 10,- ophalen) een gratis bioscoopkaartje voor de film Achtste-Groepers Huilen Niet. Daarnaast maken ze ook nog kans op twee premièrekaarten. Kinderen mogen zelf invulling geven aan de actie; ze kunnen oliebollen bakken, kerstballen verkopen, een sponsorloop organiseren, tekeningen verkopen, etc.

Een jury, bestaande uit schrijver van het boek Jacques Vriens, hoofdrolspeelster Hanna Obbeek, Checkpoint presentator Klaas van Kruistum en Kika –ambassadeur Roy, bekijkt alle inzendingen en selecteert 25 winnaars die naar de première mogen komen. De jury beoordeelt de ingezonden acties op originaliteit, opbrengst, media-aandacht en mobilisatie. Alle overige inzendingen die minimaal € 10,- ophalen krijgen sowieso een gratis bioscoopkaartje.

Kinderen kunnen zich opgeven voor de actie via de site:www.actievoorkika.nl

 Achtste-Groepers Huilen Niet is een  hoopvolle, ontroerende familiefilm gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het meisje Anke. Zij zat bij de schrijver van het boek, Jacques Vriens, in de klas toen hij werkzaam was als leraar op een basisschool.

Achtste-Groepers Huilen Niet is vanaf 15 februari 2012 te zien in de bioscoop.