web analytics

Actrice Leonoor Pauw (57) overleden

Reacties zijn gesloten

Op 21 mei is actrice Leonoor Pauw overleden. Pauw leed al langere tijd aan een onbehandelbare vorm van kanker. Ze werd slechts 57 jaar.

Leonoor Pauw genoot haar opleiding aan de toneelschool in Arnhem. Ze richtte het gezelschap De Zaak op en speelde diverse grote rollen bij het ROTheater. Ze acteerde in verschillende tv-drama’s en speelfilms, waarvan Razend (2011) van Dave Schram en Sonny Boy (2011) onder regie van Maria Peters de meest recente zijn.

Leonoor Pauw deelde haar kennis en liefde voor het acteren als docent, mentor en adviseur voor de culturele sector. In 1997 won Leonoor Pauw samen met Adelheid Roosen, Marnie Blok, Maartje Nevejan en Lieneke Le Roux de Grote Prijs voor de Nederlandse Film, het Gouden Kalf, voor beste actrice als de zussen in Broos, geregisseerd door Mijke de Jong.

Toen enkele jaren geleden bleek dat Leonoor Pauw  aan kanker leed, besloot het team van Broos dat het al langer gewenste vervolg op Broos er nu moest komen. Op dit moment werken Mijke de Jong en Dorith Vinken aan de montage van Brozer.