web analytics

A'dam & E.V.A., Suiker en Rabat winnen scenarioprijs

Reacties zijn gesloten

Tijdens het Filmfestival in Utrecht werden op 23 september de Zilveren Krulstaarten voor beste scenario seizoen 2010-2011 uitgereikt tijdens het Scenaristendiner, na afloop van de Dag van het Scenario. De Zilveren Krulstaart is de vakprijs voor scenario. De winnaars worden gekozen door collega-scenarioschrijvers. Voor het eerst werden de Zilveren Krulstaarten uitgereikt in drie categorieën: Serie, Lange Film en Kort. Deze prijs die in 2001 door het Netwerk Scenarioschrijvers in het leven is geroepen, werd eerder alleen aan scenaristen van televisiedrama uitgereikt. Begonnen als geuzenprijs, is de Zilveren Krulstaart uitgegroeid tot een serieuze prijs die door scenaristen als kroon op hun werk wordt gezien.

In de categorie Serie ging de Zilveren Krulstaart naar Robert Alberdingk Thijm voor de succesvolle, en inmiddels internationaal bekroonde televisieserie A’DAM-E.V.A. Eerder ontving Alberdingk Thijm een Krulstaart voor DE DALTONS, DUNYA & DESIE en WALTZ.

Jim Taihuttu en Victor Ponten ontvingen de Zilveren Krulstaart in de categorie Lange Film voor het scenario van RABAT, de charmante en levensechte bioscoopverrassing van de afgelopen maanden.

De Zilveren Krulstaart in de categorie Kort werd uitgereikt aan Dennis van de Ven en Jeroen Annokée voor SUIKER, de humorvolle NTR Kort, waarin in de opbouw prachtig gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van de korte film.

De Krulstaarten zijn uitgereikt door de directeur van het Nederlands Film Festival, Willemien van Aalst, door de winnaar van de Zilveren Krulstaart 2010, Karin van der Meer en door de voorzitter van het Netwerk Scenarioschrijvers, Jean van de Velde.

De Dag van het Scenario en de uitreiking van de Zilveren Krulstaarten worden georganiseerd door het Netwerk Scenarioschrijvers.