web analytics

'Adem' wint publieksprijs in Transilvanië

Reacties zijn gesloten

De film “Adem”, het speelfilmdebuut van de Belgische regisseur Hans Van Nuffel, heeft op het Internationaal Filmfestival van Transilvanië (3-12 juni) in het Roemeense Cluj de publieksprijs gewonnen.

Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zaterdagavond.Het Transilvania International Film Festival organiseerde voor zijn 10de editie dit jaar ook een Belgische Focus waarin films als “Rundskop”, “Turquaze”, “En waar de sterre bleef stille staan” en “Pulsar” werden getoond.

“Adem” ging vorige zomer in première op het Wereldfilmfestival van Montréal waar het zowel de hoofdprijs, de Grand Prix des Amériques, als de Prijs van de Oecumenische Jury won. In België kwam “Adem” in september vorig jaar uit, nadat hij het Filmfestival van Oostende opende.

De film brengt het verhaal van Tom en Xavier die beiden aan muco lijden. De twee kerels onderhouden een moeizame vriendschap tot het ogenblik dat ze allebei een longtransplantatie nodig hebben om te overleven. De kans dat er een donor zal zijn voor hen allebei, is erg klein.

Bron: VAF / De Standaard