web analytics

‘Allez, Eddy!’ beste jeugdfilm in Brazilië

Reacties zijn gesloten

Gert Embrechts’ speelfilmdebuut Allez, Eddy! heeft op de 37ste Mostra Internacional de Cinema van Sao Paulo (18-31 oktober) de prijs voor Beste Internationale Jeugdfilm ontvangen.

allezfreddy1

Allez, Eddy! maakte deel uit van het Jeugdfestival, een onderdeel van het Internationaal Filmfestival van Sao Paulo, dat jongeren wil stimuleren om deel te nemen aan culturele gebeurtenissen in de stad. Door het speciale programma gratis open te stellen voor hen, wil het festival dit publiek vertrouwd maken met de bioscoop.

Het waren uiteindelijk ook deze jonge bezoekers die Allez, Eddy! tot Beste Buitenlandse Film kroonden. Volgens Patrícia Durães, coordinator van het Jeugdfestival, woonden meer dan 6000 studenten dit jaar de vertoningen van de jeugdsectie bij.

 Allez, Eddy! kon al op verschillende internationale prijzen rekenen. Zo kreeg hij de Top Award voor Beste Kinderfilm tijdens het Duitse Schlingel Film Festival voor Kinderen en Jongeren, waar Jelte Blommaert ook de prijs voor Beste Jonge Acteur kreeg. De film streek daarnaast ook twee prijzen op tijdens de Coming of Age Movie Awards en was goed voor de Publieksprijs op het Stony Brook Film Festival in New York. Daarnaast maakte de film als publiekslieveling ook deel uit van het Best of the Fest-programma in Palm Springs begin dit jaar. Eerder raakte ook al bekend dat de Amerikaanse betaalzender HBO de uitzendrechten van Allez, Eddy! voor Latijns-Amerika aankocht.

Bron: VAF