web analytics

Amerikaanse interesse in 'De President'

Reacties zijn gesloten

De Amerikaanse distributeur Synkronized heeft interesse getoond in de filmrechten van de Nederlandse komediefilm De President. In de film wordt een Marokkaanse seizoenarbeider per ongeluk gebombardeerd tot de eerste president van Nederland. Hoewel de film een parodie is op het huidige politieke bestel in Nederland, kent het verhaal ook velen paralellen met de Amerikaanse President Obama. De President ging gister in release in Nederland.

De Film – De Nederlandse regering, moe geworden van haar in zichzelf verwarde eindeloze geprietpraat, heeft besloten de monarchie en meerpartijendemocratie af te schaffen en Nederland uit te roepen tot republiek. De verkiezingsstrijd tussen de twee kandidaten loopt al snel vast, men gooit alleen maar met modder en dan ziet men in een aspergestekende jonge Marokkaan een nieuwe volksheld.

Achmed Akkabi, Najib Amhali en Charlie Chan Dagelet vertolken de hoofdrollen. Regie is in handen van Erik de Bruyn (Wilde Mossels, Nadine) naar het scenario van Marco van Geffen en Erik de Bruyn. Andere rollen zijn voor onder andere: Dirk Zeelenberg, Rosa Reuten, Frank Lammers, Ton Kas, Matthias Schoenaerts en Ruben van der Meer.

Synkronized – is een onafhankelijke producent en distributeur van speelfilms en documentaires voor bioscoop en home entertainment. De catalogus van SKD USA beslaat een brede collectie van internationale films. SKD USA produceert ook films onder haar eigen SKD Urban label.

De President wordt geproduceerd door Lemming Film in co-productie met de AVRO, PROTON en U Film en wordt financieel gesteund door het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBO fonds. A-Film Entertainment verzorgt de distributie.