web analytics

‘Ballen’ naar Brussels Short Film Festival

Reacties zijn gesloten

De korte film Ballen over zaadbalkanker, van debuterend regisseur & producent Janne Schmidt en creative producer Niels Bourgonje is geselecteerd voor de internationale competitie van het Brussels Short Film Festival, dat dit jaar plaatsvindt tussen 23 april en 3 mei.

Het comedy-drama Ballen (13 min.) is gemaakt in samenwerking met de Stichting Zaadbalkanker, om het taboe rond zaadbalkanker te doorbreken. Na een besloten vertoning voor cast & crew is dit de officiele wereldpremiere voor de film.

De 23-jarige Janne Schmidt is met Ballen onlangs afgestudeerd aan de opleiding Art & Technology aan de Hogeschool Saxion in Enschede. Creative producer Niels Bourgonje (33) werkte als assistent-producer aan de Amerikaanse speelfilm The Devil’s Double en regisseerde o.a. de korte films Brand en Orde, die over de hele wereld op filmfestivals werden vertoond.

Ballen gaat over de 22-jarige student Teun (Bram Sujker), die zaadbalkanker heeft en door chemokuren zijn studentenwoning moet inruilen voor zijn ouderlijk huis. Teun’s huisgenoten hebben een afscheidsdiner gepland voor hun goede vriend. De avond begint gezellig, maar al snel lopen de emoties hoog op. Dan stelt één van Teun’s huisgenoten een gewaagde actie voor om de avond alsnog te redden. Wat echter begint als een gezellige avond slaat om in een emotionele confrontatie.

Quote: Janne Schmidt: “Ik heb geen ervaring met zaadbalkanker in mijn eigen familie- of vriendenkring. Ik denk dat iedereen wel iemand kent die kanker heeft of gehad, maar als filmmaker vond ik het juist interessant om zo’n gevoelig onderwerp als dit in een mannencultuur te plaatsen.”

Voor de film moesten de vijf hoofdrolspelers (Bram Suijker, Lowie van Oers, Steven Joles, Jonas Smulders, Joerie Widdershoven) hun hoofd kaalscheren, voor een scene waarin de huisgenoten hun solidariteit met Teun betuigen.

Voor meer info: www.bsff.be

De korte film Ballen is online te bekijken via: http://www.zaadbalkanker.nl/ballen