web analytics

Basisschool krijgt eigen speelfilm

Reacties zijn gesloten

De leerlingen van Basisschool R.K. De Klippeholm maken hun eigen speelfilm:  “Avontuur op de Klippe”. Productiebedrijf Fusion Pictures gaat samen met groep 6 een film maken die zich afspeelt op de basisschool. Het verhaal is mede bedacht door de leerlingen; bovendien worden zij actief betrokken bij de productie en spelen alle kinderen mee in de film als acteurs. “Avontuur op de Klippe”  is een actiethriller met humoristische elementen. De opnames vinden van 18 – 21 juni plaats op R.K. De Klippeholm, Hoofddorp.

Op een gewone schooldag, neemt één van de kinderen een object mee naar school waardoor een groepje leerlingen over paranormale activiteiten begint te praten. Het eerste verhaal is gewoon grappig, maar de verhalen worden steeds spannender. Is het realiteit of fantasie? Er lijkt meer achter te zitten en het groepje spreekt af om na schooltijd de school binnen te sluipen. Eenmaal binnen gaat het al snel mis: een aantal kinderen raken de groep kwijt. De spanning stijgt in het overgebleven groepje. Ze dwalen door de school en zien ineens de ‘verdwenen’ kinderen. Maar ze lijken wel bezeten. Is het allemaal één grote grap of zijn er paranormale krachten op de Klippeholm?

De 40 minuten durende film is gemaakt voor en door kinderen van 9 jaar en ouder. Behalve acteren in de film, zijn de leerlingen betrokken bij andere elementen van de productie, waaronder: kleding, make-up en decors. De première van “Avontuur op de Klippe” is op zaterdag 14 juli in bioscoop CineMeerse.

Fusion Pictures is een film- en documentaire productiebedrijf van Arun Kumar en Jefta Bade, onderdeel van Ariscreations. In Fusion brengen Arun en Jefta een unieke mix van creativiteit en story- telling van Oost en West bij elkaar. Ze zijn creatief, denken buiten de bestaande kaders en gebruiken wat beschikbaar is om tot de beste resultaten te komen.

“Avontuur op de Klippe” is een pro bono project van Fusion Pictures. Geïnteresseerden kunnen zich aansluiten bij dit project als sponsor.