web analytics

'De Bende van Oss' opent NFF

Reacties zijn gesloten

De Bende van Oss van regisseur André van Duren opent op woensdag 21 september de 31e editie van het Nederlands Film Festival. De film, met in de hoofdrollen Sylvia Hoeks, Marcel Musters en Frank Lammers, is geproduceerd door Matthijs van Heijningen en Guurtje Buddenberg (Sigma Pictures).

De misdaadfilm De Bende van Oss is gebaseerd op historische feiten en vertelt het verhaal van Johanna van Heesch (Sylvia Hoeks). De jonge en levenslustige Johanna is via haar man Ties (Matthias Schoenaerts) verzeild geraakt in ‘de Ossche bende’, die bijna dagelijks samenkomt in haar café. Onder leiding van de geweldadige Wim de Kuiper (Marcel Musters) zorgt de bende voor een golf van misdaad en moord die heel Nederland jarenlang in zijn greep houdt en waar het laatste vooroorlogse kabinet over gestruikeld is. Johanna wil breken met de misdaad die haar omringt, ze krijgt hulp uit onverwachte hoek van corrupte verzekeringsagent Harry (Frank Lammers). Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en zelfs moord.

Regisseur André van Duren debuteerde met de prijswinnende televisiefilm Het Verhaal van Kees naar een script van Willem Wilmink. Vervolgens regisseerde hij Richting Engeland (Persprijs en geselecteerd voor het Berlin International Film Festival), drie delen van advocatenserie Pleidooi (Gouden Kalf en Nipkow), Tijd van Leven (KRO), Mariken (Gouden Kalf) en Kees de Jongen. Van Duren schreef het script van De Bende van Oss samen met  Paul Jan Nelissen.

De Bende van Oss is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Fonds voor de Film en de Suppletieregeling, CoBO Fonds, Entertainment One Benelux, NTR, Rotterdam Media Fonds en de film CV De Bende van Oss Filmfonds.

Tegelijkertijd met de feestelijke première in de Stadsschouwburg van Utrecht op 21 september presenteert het Nederlands Film Festival De Bende van Oss in meerdere Utrechtse bioscoopzalen voor publiek. Entertainment One Benelux verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. De Bende van Oss is vanaf 29 september in de Nederlandse bioscopen te zien.

Het 31e Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 september tot en met 30 september.

Een gedachte over “'De Bende van Oss' opent NFF

  1. Het is de Rotterdamse Fondsdirecteur Jacques van Heijningen, de broer van filmproducent Matthijs van Heijningen die met zijn Rotterdam media fonds investeerde in ‘ De Bende van Oss’.

    En ik las dat Jos Elbers (D66) van Hogeschool Inholland (die bijna een miljoen aan rare declaraties bij Inholland onrechtmatig heeft uitgegeven) in het bestuur van dit Rotterdam Media Fonds ( RMF) zit !

    De leden van het RMF bestuur waaronder Anneke van Leeuwen-Gijsberts, Mark Duursma (NRC redacteur) en Krijn Meerburg (directeur LantarenVenster) laten Jos Elbers rustig zitten.
    Schande!!!

Reacties zijn gesloten.