web analytics

Benja Bruijning in ‘Hoe duur was de Suiker’

Reacties zijn gesloten

Benja Bruijning gaat een rol spelen in de film Hoe Duur was de Suiker, naar de succesvolle roman van Cynthia McLeod. Hij speelt de rol van de charmante Nathan, de eerste liefde van Sarith, een rol van Gaite Jansen. De opnames voor het meeslepende familie-epos starten in maart 2013.

Benja Bruijning was eerder te zien in films als De Bende van Oss en Alles is Familie. Naast Benja zijn er rollen weggelegd voor Yootha Wong-Loi-Sing als Mini-Mini, Yannick van de Velde (De Brief voor de Koning, Floris) en Kees Boot (Moordwijven, All Stars). Het scenario en de regie zijn in handen van Jean van de Velde.

Hoe Duur was de Suiker vertelt het verhaal van twee halfzusjes in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres en halfzus?

In 2013 is het precies 150 jaar geleden dat de slavernij is afgeschaft in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen.

De film wordt geproduceerd door Paul Voorthuysen en Richard Claus en gedistribueerd door Entertainment One Benelux. Hoe Duur was de Suiker wordt in september 2013 in de Nederlandse bioscopen verwacht.