web analytics

'Bernhard, Schavuit van Oranje' krijgt vervolg

Reacties zijn gesloten

Acteur Daan Schuurmans zal opnieuw prins Bernhard gaan spelen in een vervolgserie op ‘Bernhard, Schavuit van Oranje’. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

De VPRO wil graag een vervolg maken op de vierdelige serie van eerder dit jaar en heeft nu vergevorderde plannen voor een serie, getitel ‘Beatrix, Oranje onder Vuur’. Deze serie moet in 2012 op tv te zien zijn. De serie legt vooral de focus op de studententijd van de prinses in Leiden. Thomas Ross, die eerder de serie over prins Bernhard schreef, tekent opnieuw voor het scenario.

Joost de Wolf, hoofd drama van de VPRO, zegt in De Telegraaf: “De aanslag op ons koningshuis op Koninginnedag 2009, de emotionele gevolgen en de opschudding die dit alles teweegbracht in ons land was de directe aanleiding en zette ons aan het denken over een vervolgserie over de Oranjes. Met het genre van de actiethriller slaat de VPRO inderdaad een hele nieuwe weg in. Maar wij hebben het vertrouwen dat kwaliteitsdrama van Nederlandse makelij een bedding heeft gevonden bij de publieke omroep op Nederland 3. Gelukkig gloren er toch nog lichtpuntjes in Hilversum.”

Bron: EO.nl