web analytics

'Bo' scoort in Vlaanderen

Reacties zijn gesloten

De film Bo van regisseur Hans Herbots scoort in de Vlaamse bioscopen. Binnen drie weken na de bioscooprelease trok de film meer dan 110.000 bezoekers.

Bo is gebaseerd op op Dirk Bracke’s Het Engelenhuis. Regisseur Hans Herbots maakte eerder Windkracht 10 en Verlengd Weekend. In Bo wil de vijftienjarige Deborah ontsnappen uit de verstikkende alledaagsheid van Linkeroever. Onder aanmoediging van de achttienjarige Jennifer duikt ze het spannende, Antwerpse nachtleven in. Wanneer ze ontdekt dat Jennifer als escorte werkt, is Deborah geprikkelt door wat voor haar een eenvoudige weg naar geld lijkt. Onder de naam Bo maakt ze kennis met een wereld waar ze duidelijk nog niet klaar voor is. Na een neerwaartse spiraal van geld, drugs en snelle kicks eindigt Deborah in een gesloten jeugdinstelling. Vanaf nu kan ze enkel op zichzelf rekenen om de spiraal te doorbreken.

De hoofdrollen worden gespeeld door Ella-June Henrard, Kalina Malehounova en Anemone Valcke. De film draait nog met 23 kopieën in België.

Bron: Kinepolis