web analytics

‘Borgman’ wint hoofdprijs in Servië

Reacties zijn gesloten

De door Alex van Warmerdam geregisseerde film Borgman, met hoofdrollen van Hadewych Minis en Jan Bijvoet, heeft de Competitie gewonnen op het Europese Film Festival in de Servische steden Palic en Subotica. De competitie bestond uit 13 internationale films.

Het eerder voor de Gouden Palm competitie van Cannes geselecteerde Borgman werd bekroond met de hoogste prijs van het festival: de Golden Tower Award voor Beste Film. Het Jury-rapport omschrijft de film als : “Een krachtige, dappere en unieke film, prachtig geregisseerd en met een onverwachte en surrealistische slotwending.”

Het 20ste European Film Festival in Palic en Subotica vond plaats van 13 tot 19 juli. De Jury bestond uit: de Servische regisseur Srđan Dragojević, de uit Tsjechie afkomstige president en programma directeur van het Rouen Film Festival Marketa Hodouskova, de Franse programma directeur van de ‘Cannes Critics Week’ Pamela Pianezza, de Turkse actrice Nurgül Yeşilçay en de Brtise regisseur Ashley Horner.

De prijs voor de beste regisseur van het festival ging naar de Roemeen Tudor Giurgiu voor de film Of Snails and Men. Beste Eerste of Tweede film was voor de Finse film Open up to me van Simo Halinen. De Poolse acteur Andrzej Chyra werd onderscheiden voor zijn rol in de film In the Name of … van Malgorzata Szumowska.