web analytics

‘Bounty’ naar Nederlands Film Festival

Reacties zijn gesloten

De Surinaams/Nederlandse korte kinderfilm ‘Bounty’ zal haar Nederlandse première beleven op het Nederlands Film Festival te Utrecht.

De film met o.a. Miryanna van Reeden, Micha Hulshof, Giorgio Sanches (finalist Junior songfestival)  en Kleine Viezerik als zichzelf, gaat over Tako (11), een geadopteerde bruine jongen die opgroeit bij witte lesbische moeders. Tako weet niet wie zijn vader is en fantaseert over vele zwarte helden als zijn schepper: Clarence Seedorf, Ruud Gullit, misschien wel Obama! Dan denkt Tako onomstotelijk bewijs te hebben dat zijn verwekker niemand minder dan gangsterrapper Kleine Viezerik is. Als hij door twee Surinaamse pestkoppen er op gewezen wordt dat Kleine Viezerik het een schande zou vinden dat zijn zoon een ‘bounty’ is (zwart van buiten, wit van binnen), zit er maar een ding op: Tako moet Surinamer worden! Een komische zomerfilm over dicht bij jezelf blijven.

Actrice Miryanna van Reeden, die de rol van een van de moeders vertolkt, reageerde verheugd op het nieuws: ‘Wauw geselecteerd voor het Nederlands Film Festival, helemaal verdiend! Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen, de kinderen spelen fantastisch, we hebben zo fijn gewerkt met Finbarr Wilbrink, de regisseur, het kon niet anders dan een goede korte film worden. Waarvan acte’.

Na het Nederlands Film Festival zal de film meedingen om de prijzen in ondermeer Trinidad & Tobago, het Pentedattilo Film Festival in Italië en het Edmonton International Film Festival te Canada.

Kleine Viezerik over de internationale selecties: ‘Dit is lekker! Tijdens het draaien wist ik dat we met iets bijzonders bezig waren. Nu de film wereldwijd vertoont gaat worden, blijkt dat gevoel juist te zijn geweest. Het was in het begin even spannend, mijn eerste keer acteren, maar gezien het resultaat ben ik trots op deze film.’

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september t/m 5 oktober in Utrecht.