web analytics

Cast 'De President' bekend

Reacties zijn gesloten

Midden september starten de opnamen van de filmkomedie De President. Najib Amhali, Achmed Akkabi en Charlie Chan Dagelet vertolken de hoofdrollen. Erik de Bruyn (Wilde Mossels, De Troon) regisseert de film. Het script werd geschreven door de Marco van Geffen (Het Schnitzelparadijs, Briefgeheim). Het verhaal is geïnspireerd op het gelijknamige boek De President van Khalid Boudou. Andere rollen zijn voor onder andere: Dirk Zeelenberg, Rosa Reuten, Frank Lammers, Matthias Schoenaerts, Ton Kas, Peer Mascini, Ruben van der Meer en Manuela Kemp.

De President gaat over de ‘juiste man op de verkeerde plek’. We zien Nederland, vijf jaar na nu. Het volk heeft genoeg van de gevestigde politiek, en besluit tot een ultieme ingreep: het roept de republiek uit en kiest een President.

Ergens achter een afgelegen asperge boerderij ploetert een handjevol illegalen op het land. Eén van hen is de Marokkaanse Joes, die met zijn oom Hamid naar ons land is gekomen om geld te verdienen. Het werk is zwaar en het enige lichtpuntje in Joes’ zijn leven is zijn stille liefde voor de Roemeense Mila. Als er op een dag een inval van de vreemdelingenpolitie is, en Hamid in de ontstane paniek een brand veroorzaakt, redt Joes Mila’s leven, maar verliest daarbij zelf het bewustzijn… Als hij wakker wordt blijkt Joes tot een soort Nationale Held geworden. Presidentskandidaat Vlonder, die achter staat in de peilingen, wil hem nu als Running Mate.

Als Joes’ onbevangen uitspraken ook nog eens een verrassende uitwerking hebben op de kiezers, bombardeert de opportunistische Vlonder hem tot presidentskandidaat. Dat blijkt een gouden zet: Joes wint verrassend en wordt de eerste Marokkaanse President van Nederland! Maar… is Joes wel geschikt om President te zijn?

Achmed Akkabi, die de rol speelt van presidentskandidaat Joes, is momenteel te zien in de film Sterke Verhalen. Eerder had hij een vaste rol in de serie HHet Huis Anubis en de hoofdrol in de film Alibi. Voor de cabaretier Najib Amhali is dit de eerste film na Spion van Oranje Najib speelt Hamid, de oom van Joes. Charlie Chan Dagelet speelt de rol van Mila. Zij is afgelopen zomer afgestudeerd aan de theateracademie van Amsterdam en is binnenkort te zien in de film Lellebelle.

De President wordt geproduceerd door Lemming Film in co-productie met de AVRO, PROTON en U Film en wordt financieel gesteund door het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBO fonds. A-Film Entertainment brengt de film in het najaar van 2011 in de bioscoop.

Bron: NFF

Een gedachte over “Cast 'De President' bekend

  1. Goed initiatief en de Republikeinse Moderne Partij in Nederland is natuurlijk blij met deze reclame voor de Republiek Nederland.
    Voor degene die in het echt de Republiek Nederland willen, kijk op
    de site van de RMP

Reacties zijn gesloten.