web analytics

Cast 'Doodslag' bekend

Reacties zijn gesloten

Naast Theo Maassen en Gijs Scholten van Aschat gaat ook Emmy award-winnares Maryam Hassouni een hoofdrol in de nieuwe bioscoopfilm Doodslag vertolken. Verder is er een verrassende invulling gegeven aan een aantal bijrollen.  Zo zijn  onder andere Comedytrain cabaretiers Najib Amhali, Martijn Koning en Eric van Sauers te zien in de film. Doodslag draait vanaf 5 januari in de bioscoop.

De film vertelt het verhaal van ambulancebroeder Max (Maassen), die in zijn werk wordt belemmerd door hufterig gedrag. Hij slaat, daartoe mede aangezet door een tv-optreden van een beroemde cabaretier (Scholten van Aschat), op een dag letterlijk van zich af. Met grote onbedoelde gevolgen.

Maryam Hassouni is Amira, een mooie sprankelende Marokkaanse vrouw die tegen de stroom in gekozen heeft voor een carrière als verpleegkundige op de ambulance. Ze woont samen met haar vriend die niets liever wil dan zo snel mogelijk trouwen en kinderen krijgen.

Hassouni won in 2006 een Emmy Award in de categorie beste actrice voor haar rol in de film Offers. Daarnaast is zij bekend als Dunya in de film en televisieserie Dunya & Desie.

Theo Maassen (TBS) is ambulancechauffeur Max, een lonesome cowboy die al twintig jaar getrouwd is met zijn werk. Hij heeft een relatie met zijn buurvrouw, die in hem wel een vader voor haar kind ziet. Met de komst van Amira, een nieuwe collega, stapelen de gebeurtenissen in zijn leven zich snel op.

Gijs Scholten van Aschat (Tirza) speelt de gearriveerde cabaretier Felix, een graag geziene gast in menig praatprogramma. Altijd en overal in staat om mensen tegen elkaar uit te spelen en te ontregelen. Felix heeft een onbezorgd hip leven totdat iemand hem hard confronteert met de consequenties van zijn grappen.

Bijzonder is dat regisseur Pieter Kuijpers voor deze thriller cabaretiers heeft gecast voor serieuze bijrollen.

Doodslag wordt geproduceerd door Pupkin Film (Loft, Van God Los de serie en TBS) in coproductie met de HUMAN, in samenwerking met de gemeente Eindhoven en komt als Telefilm tot stand met steun van het CoBO Fonds en het Ministerie van OCW. Independent Films brengt Doodslag vanaf 5 januari uit in de bioscoop.