web analytics

‘Chez Nous’ dit najaar in de bioscoop

Reacties zijn gesloten

De Nederlandse bioscoopfilm Chez Nous, van regisseur Tim Oliehoek, heeft een nieuwe filmdistributeur en releasedatum. De releasedatum bleef lange tijd wat onduidelijk, maar distributeur Entertainment One Benelux kan nu bevestigen dat de film op 3 oktober dit jaar uit komt in de bioscoop. In de feel good komedie Chez Nous schitteren Alex Klaasen, Isa Hoes, Thomas Acda, Frederik Brom, Peter Faber, Tina de Bruin, Achmed Akkabi, Jack Wouterse, Tobias Nierop, Frans van Deursen en John Leddy. Het scenario is van Frank Houtappels, bekend van Gooische Vrouwen en ’t Schaep met de 5 Pooten.

In bioscoopfilm Chez Nous maken we kennis met de vaste klanten van het gelijknamige en allerleukste Amsterdamse café Chez Nous, dat gekocht dreigt te worden door een grote horecamagnaat. De vaste bezoekers laten het er niet bij zitten en proberen de verkoop te voorkomen door een kraak te plannen tijdens de Amsterdam Gay Pride. Ze hebben het voorzien op een diamantencollier dat miljoenen waard is en schittert in het Koninklijk Museum in Amsterdam. De groep hoopt met de buit weg te komen in de drukte van de botenparade en zo hun stamkroeg en thuisbasis te kunnen redden van de ondergang.

Regisseur Tim Oliehoek: “Chez Nous is een feel good komedie over vriendschap, liefde en jezelf zijn in het hedendaagse Amsterdam. Het was een feest om aan te werken en ik kijk uit naar de première”.

De locatie van de feestelijke première is nog niet bekend. Vanaf donderdag 3 oktober 2013 is Chez Nous door heel Nederland in de bioscopen te zien.