web analytics

Cinesud lanceert Production- and Location-guide Euregio

Reacties zijn gesloten

Cinesud legt de komende maanden, in nauwe samenwerking met partners over de grens, de laatste hand aan een Euregionale production- and location-guide voor de audiovisuele sector.

De stichting, die zich sinds 2012 inzet voor de Euregionale audiovisuele sector door onder andere het zijn van een digitaal en fysiek loket en het verzorgen van bijeenkomsten, workshops en het bieden van productionele en facilitaire ondersteuning aan audiovisuele makers, is de leadpartner in een groot Euregionaal project waarbij ook partners uit Genk (de stad Genk en C-Mine Crib), Luik (Clap!), Eupen (Duitstalige gemeenschap) en Saarland betrokken zijn: de production- and location-guide voor de audiovisuele sector in de Euregio Maas-Rijn (EMR).

‘Gouden Gids’
De komende maanden legt Cinesud, in nauwe samenwerking met deze Euregionale partners, een uitgebreide database aan van de audiovisuele sector in de Euregio Maas-Rijn. Hierin zullen alle freelancers, bedrijven en organisaties die te maken hebben met de ontwikkel-, productie- en distributieketen van audiovisuele producties zichtbaar worden gemaakt. Ook worden filmische locaties gerangschikt. De meertalige database, officieel ‘production and location guide EMR’, wordt zichtbaar en toegankelijk door een online portal, die door eenieder te raadplegen is. Hiermee fungeert de database als de ‘Gouden Gids’ voor de audiovisuele sector in de Euregio.

Centraal loket
De realisatie van de database is een belangrijke stap in de installatie van Cinesud als de Limburg Film Commission. De stichting fungeert hiermee als loket, aanjager, stimulator, promotor en uithangbord voor de regio als zijnde een filmregio en begeleidt professionele producenten wanneer zij in deze regio een audiovisuele productie willen draaien. Voor de lange speelfilm Code M van producenten Elbe Stevens Films en Bijker Film & TV verzorgt Cinesud reeds commission-taken. Ook voor vele andere projecten, van zowel makers van binnen als buiten de eigen regio, is Cinesud inmiddels het centrale aanspreekpunt en worden zij begeleid in het Limburgse en Euregionale filmlandschap.

Guido Franken (projectmanager Cinesud): “Middels deze database leggen we intensieve verbanden, gaan we concrete samenwerking aan met vele Euregionale partners en partijen en maken we de audiovisuele infrastructuur in de Euregio Maas-Rijn voor het eerst gestructureerd zichtbaar en toegankelijk. Hierdoor wordt de onderlinge samenwerking gestimuleerd (niet alleen regionaal, maar ook op landelijk niveau), de regio aantrekkelijker gemaakt als filmgebied en leggen we een stevige voedingsbodem voor de toekomst.

In de database zullen alle facetten die te maken hebben met het maken van een audiovisuele productie worden opgenomen: van regisseurs tot cateraars en van filmfestivals tot hoteliers. Zo wordt het straks eenvoudig om in een bepaalde plaats of gebied de juiste mensen, faciliteiten of organisaties te vinden die je nodig hebt. Hiermee zetten we wederom een belangrijke stap naar de Euregio als nieuwe speler in het internationale filmlandschap.”

Over het project
De database draagt de voorlopige werktitel ‘Production- and Location-guide Euregio Maas Rijn’ en kwam tot stand met financiële steun van Interreg, de stad Genk en de Provincie Limburg (NL). Cinesud treedt op als leadpartners van het project. C-Mine Crib, Clap! Liège en het ministerie Duitstalige gemeenschap in Eupen zijn de overige Euregionale partners. Het project wordt op 1 april 2015 gelanceerd.

Over Cinesud
Cinesud is een stichting ter bevordering van de (audiovisuele) media-industrie in de Euregio. De stichting heeft zichzelf ten doel gesteld de branche een sterker gezicht te geven. En om meer mogelijk te maken. We verzorgen de audiovisuele infrastructuur, zijn een fysiek en digitaal loket voor audiovisuele makers binnen en buiten de eigen regio en zetten ons in voor een betere onderlinge samenwerking, talentontwikkeling en het delen van kennis en ervaring. Hierbij werken we nadrukkelijk samen met partners in de Euregio. Inmiddels is het platform uitgegroeid tot een verzamelplek van meer dan 250 (aankomende) professionals.