web analytics

Claustrofobia vanaf 10 juni gratis te zien

Reacties zijn gesloten

Claustrofobia is de eerste speelfilm die geen traditionele bioscoop-, DVD- of TV- release krijgt. De thriller van regisseur Bobby Boermans zal vanaf donderdag 10 juni gratis en uitsluitend te zien zijn via de website: www.claustrofobia.nl Hiermee willen de producenten achter Claustrofobia een groot bereik genereren. Het publiek kan zelf bepalen wanneer en hoe hij de film kijkt. De techniek is er op ingesteld dat de film te bekijken is via de i-Pad (en andere tablets), laptop of IPTV, maar ook op alle verschillende smart phones.

Claustrofobia is het speelfilmdebuut van regisseur Bobby Boermans (zoon van Theu Boermans) o.a. bekend van diverse nationale en internationale videoclips, commercials en van zijn korte films Beyond the Pretty Door, Striptease en De Ontmoeting. De cast van de film bestaat uit Thijs Römer, Carolien Spoor, Dragan Bakema, Juliette van Ardenne, Nienke Römer, Frits Lambrechts en Peter Faber.

Eva (Carolien Spoor) is een mooie jonge studente. Als ze een prachtig appartement vindt in Amsterdam, ontmoet ze haar nieuwe buurman Alex (Dragan Bakema). Eva en haar vriendin Cynthia (Juliette van Ardenne) zijn meteen onder de indruk van deze charmante man. Na een avondje stappen, belanden ze met zijn drieën in zijn appartement. Cynthia doet haar uiterste best om Alex voor zich te winnen, uiteindelijk trekt Eva zich terug en gaat alleen naar huis. Nog helemaal in de roes van de avond, merkt ze niet dat ze niet alleen in huis is. De indringer bespringt haar en Eva raakt buiten bewustzijn.

Enkele uren later ontwaakt Eva vastgeketend aan een bed in een kale betonnen kelder. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen en nog minder waarom ze vast wordt gehouden. Haar onbekende ontvoerder verzorgt haar goed, misschien zelfs iets te goed. Pas als ze de enorme snee in haar buik ontdekt, slaat de paniek echt toe.

De film is de eerste filmproductie van Snoooep, een initiatief van reclameregisseur Thed Lenssen en van filmproducent Edvard van ’t Wout. Het bedrijf integreert entertainment en advertising door online films te maken, free en on demand, in samenwerking met adverteerders en zonder tussenkomst van het fondsen. De betrokken adverteerders bieden online kortingsacties aan.

Het tweede filmproject Fireball met dezelfde releasemethode staat al op de planning voor oktober 2011. Ook over een derde project Mortal Inc. lopen de onderhandelingen. Naar verwachting gaat dit project in begin 2012 online in release. Claustrofobia is vanaf 10 juni te zien op: www.claustrofobia.nl