web analytics

'Collapsus' genomineerd voor Emmy Award

Reacties zijn gesloten

De Nederlandse productie Collapsus, ontwikkeld door producent SubmarineChannel.com in coproductie met VPRO Tegenlicht, is genomineerd in de categorie Best Digital Fiction Program. Het is voor het eerst dat een Nederlandse productie is genomineerd voor deze zeer prestigieuze prijs die officieel uitgereikt zal worden tijdens de MIPTV openingsavond op 4 april in Cannes.

Daarnaast is Collapsus ook genomineerd voor de Interactive Awards in de categorie TV/Film en de People’s Choice Award op het SXSW festival dat plaatsvindt van 11 tot 20 maart in Austin, Texas.

Collapsus is een meeslepende online thriller waarin film, rotoscope animatie en documentaire samensmelten tot een interactieve ervaring. Deze unieke productie mengt documentairemateriaal met mini-games en filmfragmenten en nodigt de speler uit een eigen perspectief te kiezen.

Via de verschillende karakters in Collapsus krijgt de speler een realistisch en soms shockerend beeld van de complexe keuzes waar de mensheid voor staat als de fossiele brandstoffen zijn uitgeput en een energiecrisis onvermijdelijk is. De kijker kan zelf kiezen op welk moment hij uit de deels geanimeerde thriller stapt voor extra achtergrondinformatie of het spelen van een mini-game. Vlogs (video blogs) van de hoofdpersonen en korte clips uit de VPRO documentaire Energy Risk zorgen voor inhoudelijke verdieping. De online thriller Collapsus en de VPRO documentaire Energy Risk werden simultaan ontwikkeld.

Collapsus is een samenwerking tussen SubmarineChannel en VPRO Tegenlicht. Dit project is mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, SNS REAAL Fonds, Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en GasTerra. Zie ook www.collapsus.com.