web analytics

‘Commercial-grootheid’ Koopal maakt filmdebuut

Reacties zijn gesloten

Diederick Koopal, bekend als mede-oprichter van Neboko, gaat zijn eerste speelfilm regisseren, meldt Adformatie vandaag. Productiemaatschappij Eyeworks zal de film produceren.

De opnames voor de film, met als titel ‘De Marathon’, zijn afgelopen week gestart tijdens de marathon van Rotterdam. Het scenario is geschreven door Martin van Waardenberg. ‘De Marathon wordt een kruising tussen The Full Monty en Rocky,’ vertelt Koopal tegenover Adformatie. ‘Een vriendengroep die met vallen en opstaan probeert een nagenoeg onmogelijk doel te realiseren. Ik heb er ongelooflijk veel zin in om met deze gelouterde acteurs en producenten een echte Nederlandse feel-good movie te gaan maken.’

De film moet dit najaar in de bioscopen te zien zijn. De hoofdrollen worden gespeeld door Frank Lammers, Marcel Hensema, Martin van Waardenberg en Stefan de Walle.

Het is de vijfde keer in drie jaar tijd dat Eyeworks een regisseur laat debuteren bij een grote Nederlandse bioscoopfilm; Reinout Oerlemans met Komt Een Vrouw Bij De Dokter (1,2 mln. bezoekers), Antoinette Beumer met De Gelukkige Huisvrouw (521.000 bezoekers), Steffen Haars en Flip van der Kuil met New Kids Turbo (1,1 mln. bezoekers) en Arne Toonen met Dik Trom (455.000 bezoekers).