web analytics

Daan Schuurmans in 'Briefgeheim'

Reacties zijn gesloten

Daan Schuurmans vertolkt een van de hoofdrollen in de nieuwe film Briefgeheim. De film is gebaseerd op het boek van Jan Terlouw, schrijver van, onder andere, het succesvol verfilmde boek Oorlogswinter. De opnames van de film starten deze zomer onder regie van Anna van der Heijde (Missiepoo 16, Ik ben Willem III), naar een script van Marco van Geffen (Het Schnitelparadijs) en Anna van der Heijde.

Daan Schuurmans was recent te zien in de televisieseries Bernhard, Schavuit van Oranje en als Annie M.G. Schmidts zoon Flip van Duyn in Annie MG. Ook speelde hij afgelopen jaar in de bioscoopfilm Terug naar de Kust.

Briefgeheim gaat over de 11-jarige Eva, die genoeg heeft van de spanningen thuis. Ze wil haar ouders laten merken hoe ze zich voelt, en besluit om weg te lopen. Ze verstopt zich op de zolder van haar beste vrienden Jackie en Thomas. Maar als ze een geheime brief vindt en betrapt wordt in de tuin van buurman Brandsema, het hoofd van een criminele organisatie, neemt haar plan een onverwachte wending.

Briefgeheim werd al eerder verfilmd. In 1983 maakte Christ Stuur een zevendelige jeugdreeks voor televisie met Leontine Ruiters in de rol van Eva. A-Film Entertainment brengt de film in het najaar van 2010 in de bioscoop.

Reacties zijn gesloten.