web analytics

De 10 dagen van de Nederlandse film

Reacties zijn gesloten

Film1, sponsor van het Nederlands Film Festival, zendt van 22 september t/m 1 oktober dagelijks om 21.00 uur een Nederlandse speelfilm uit. Direct na deze ’10 dagen van de Nederlandse film’ beleeft Komt een vrouw bij de dokter op zaterdag 2 oktober zijn tv-première op Film1. 

Ook dit jaar is Film1 weer sponsor van het Nederlands Film Festival, van 22 september t/ 10 oktober in Utrecht. Zo geeft de filmzender onder meer zijn naam aan de Film1 Publieksprijs. Maar ook op televisie besteedt de zender tijdens het festival veel aandacht aan films van eigen bodem. Van woensdag 22 september t/m vrijdag 1 oktober presenteert Film1 de ’10 dagen van de Nederlandse film’. Met dagelijks om 21.00 uur een recente Nederlandstalige productie. Aansluitend is op zaterdag 2 oktober, 20.30 uur de tv-première van Komt een vrouw bij de dokter. 

HET PROGRAMMA 

– wo 22 sep, 21.00 uur: Alles stroomt (Film1 Publieksprijs 2009)
Drama over een moeder en een zoon die op een belangrijk punt in hun leven ieder een andere kant op gaan. Regie: Danyael Sugawara, cast: Anneke Blok, Wieger Windhorst. 

– do 23 sep, 21.00 uur: De hel van ’63
Avontuurlijk drama over vier deelnemers aan de legendarische Elfstedentocht tijdens de barre winter van 1963. Regie: Steven de Jong, cast: Chris Zegers, Cas Jansen, Chava voor in ’t Holt. 

– vr 24 sep, 21.00 uur: Amsterdam
Filmdebuut van toneelregisseur Ivo van Hove over een groep mensen met diverse achtergronden die elkaar treffen in Amsterdam. Met: Mimoun Oaïssa, Marisa Tomei, Katja Herbers. 

– za 25 sep, 21.00 uur: De helaasheid der dingen
Tragikomedie naar het boek van Dimitri Verhulst over een familie van aan drank verslaafde broers. Regie: Felix van Groeningen, cast: Sara De Bosschere, Natali Broods, Gilda De Bal. 

– zo 26 sep, 21.00 uur: Terug naar de kust
Thriller naar het bloedstollende boek van Saskia Noort over een alleenstaande moeder die bedreigd wordt. Regie: Will Koopman, cast: Linda de Mol, Daan Schuurmans, Huub Stapel. 

– ma 27 sep, 21.00 uur: Wit licht
Meeslepend drama over een man die in Afrika op zoek gaat naar het ontvoerde vriendje van zijn tienjarige zoon. Regie: Jean van de Velde, cast: Marco Borsato, Thekla Reuten. 

– di 28 sep, 21.00 uur: Het leven uit een dag
Drama naar het boek van A.F.Th. van der Heijden waarin Benny en Gini ontsnappen uit het leven van één dag. Regie: Mark de Cloe, cast: Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Loïs Dols de Jong. 

– wo 29 sep, 21.00 uur: De laatste dagen van Emma Blank
Drama over een zieke vrouw des huizes die zich tegenover haar personeel ontpopt als een ijzige dictator. Regie Alex van Warmerdam, cast: Marlies Heuer, Gene Bervoets, Annet Malherbe. 

– do 30 sep, 21.00 uur: Meisjes
Muzikale komedie over een muzikant die een band opricht met zijn moeder en haar vriendinnen. Regie: Geoffrey Enthoven, cast: Marilou Mermans, Jan van Looveren. 

– vr 1 okt, 21.00 uur: De storm
Epische speelfilm over een jonge moeder die tijdens de Watersnoodramp van 1953 haar baby zoekt. Regie: Ben Sombogaart, cast: Sylvia Hoeks, Barry Atsma. 

– za 2 okt, 20.30 uur: Komt een vrouw bij de dokterDrama naar de bestseller van Kluun over een succesvolle reclameman en zijn jonge vrouw die borstkanker krijgt. Regie: Reinout Oerlemans, cast: Carice van Houten, Barry Atsma.