web analytics

‘De Club van lelijke kinderen’ in juni in premiere

Reacties zijn gesloten

De opnames van De Club van Lelijke Kinderen zijn afgerond. In de spannende jeugdfilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts spelen – naast de eerder gecommuniceerde acteurs – Art Rooijakkers, Miryanna van Reeden, Iven Cudogham, Tamara Brinkman en Theo Maassen. De feestelijke première is juni 2012 in Amsterdam.

Op internet is De Club van Lelijke Kinderen al een groot succes. Meer dan 2.500 kinderen hebben zich inmiddels aangesloten bij ‘De Club’ en de teller loopt nog door. Behalve op de officiële website kun je het laatste nieuws volgen via HyvesFacebook en Twitter. Op het DCVLK YouTubekanaal staan bovendien regelmatig video-updates.

De Club van Lelijke Kinderen vertelt het verhaal van een president die besluit om alle lelijke kinderen op te sluiten. De 11-jarige Paul is een onzekere jongen met flaporen. Wanneer hij op een dag een gele bus het schoolplein op ziet rijden en hij een ruzie opvangt tussen Secretia en zijn schooldirecteur, voelt hij dat er iets staat te gebeuren. Na een fotoshoot moeten Paul en een paar lelijke klasgenoten mee op ‘schoolreisje’. In de bus heeft Paul al snel door dat dit niet zomaar een uitstapje is, maar dat de kinderen naar een geheime plek worden afgevoerd. Hij verzint echter een list en weet te ontsnappen. Maar dan zet een bountyhunter de jacht op hem in. Kan Paul hem afschudden en, nog belangrijker, kan hij de andere kinderen bevrijden en de president verslaan?

De hoofdrollen in deze spannende jeugdfilm zijn voor de jonge acteurs Sam Peetz, Rosaline Lantink en Daan Stoevelaar. Verder spelen onder anderen Joep Sertons, Tooske Ragas, Roeland Fernhout, Katja Römer-Schuurman, Cas Jansen, Annelieke Bouwers en Maarten Wansink (vlnr foto beneden), Art Rooijakkers, Miryanna van Reeden, Iven Cudogham, Tamara Brinkman en Theo Maassen (vlnr foto boven).

De regisseur is Jonathan Elbers. Hij begon in 2008 met de regie-fictie opleiding op de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam. Hier regisseerde hij onder meer de YouTubehit Nederland ruimt op en de 3D-film Circus 3D. Daarnaast draaide hij diverse documentaires over kinderen in Afrika. In 2009 maakte hij met Bas Muijs promotiefilms voor werkplein Den Haag om jongeren te stimuleren weer te gaan werken.

De producenten zijn Casper Eskes, Niek Teunissen en Wim Boven. In 2008 realiseerden zij de eerste Nederlandse korte kung-fu film In de naam van de vader en de komische eindexamenfilm Is dit Bach? In 2009 kreeg hun documentaire Farewell Facebook aandacht van De Wereld Draait Door tot Canal+ en scoorden ze een tweede hit met de propagandafilm Nederland ruimt op. Vorig jaar mede-ontwikkelden ze, in opdracht van Nijenhuis & Co, de reality soap The Real Body Language, die werd verkocht aan RTL Entertainment en A-film, en produceerden ze Circus 3D en, in samenwerking met de VPRO, de eindexamenfilm Het onopmerkelijke leven van Hans Boorman.

De Club van Lelijke Kinderen draait vanaf juni 2012 in de bioscopen en is in oktober 2012 op TV te zien bij de NCRV.