web analytics

‘De Heineken Ontvoering’ naar V.S.

Reacties zijn gesloten

Deze week is bekend geworden dat de film  “De Heineken Ontvoering” is verkocht aan de Verenigde Staten. De film is aangekocht door MPI Media Group en zal in de herfst van 2012 in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn. De film werd al eerder aan het Verenigd Koninkrijk en Ierland verkocht.

“De Heineken Ontvoering” is de verfilming van de grootste en bekendste ontvoeringszaak van Nederland. In 1983 werd biermagnaat Alfred Heineken ontvoerd door vier mannen. In de film zijn dat: Cor, Jan, Frans en Rem. Behalve een spannend misdaadverhaal over de ontvoering en de jacht op de daders, is De Heineken Ontvoering ook een film over de psychologische machtstrijd tussen ‘s werelds meest succesvolle bierbrouwer en zijn ontvoerders.

De hoofdrollen worden vertolkt door Rutger Hauer als Heineken, Reinout Scholten van Aschat (Rem), Gijs Naber (Cor) en Teun Kuilboer (Frans) en Korneel Evers (Jan). “De Heineken Ontvoering”  is geregisseerd door Maarten Treurniet. Het scenario is geschreven door Maarten Treurniet en Kees van Beijnum. Productie is in handen van Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld (Topkapi Films) en Richard Claus.

De film is sinds 8 maart verkrijgbaar op Blu-ray, DVD en Video on Demand.