web analytics

‘De Hel van’63’ opnieuw in bioscopen

Reacties zijn gesloten

De film De Hel van ’63 van regisseur Steven de Jong, waarin tijdens de elfstedentocht van 1963 dramatische, hilarische en heroïsche gebeurtenissen elkaar afwisselen, is vanaf 9 februari opnieuw in een aantal bioscopen te zien. In Almere, Den Helder, Emmen en Zoetermeer kan het publiek bij Utopolis opnieuw genieten van deze heroïsche film. Vanaf 16 februari is De Hel van ’63 ook te zien in Den Haag (Pathé Spuimarkt).

Op 17 december 2009 ging de film in meer dan 80 bioscopen in première. Ondanks het barre weer met enorme sneeuwval, waardoor mensen het huis nauwelijks uitkwamen, trok de film zo’n 270.000 bezoekers. Op DVD en Blu-ray is de film inmiddels meer dan 100.000 keer over de toonbank gegaan.

Woensdagavond 1 februari 2012 trok De Hel van ’63 op televisie bij de KRO een recordaantal kijkers. Bijna 2 miljoen mensen zagen de film. Het was daarmee de best bekeken film op televisie in 7 jaar tijd. Het record aantal kijkers was des te opmerkelijker, omdat pas dinsdag 31 januari, mede door het winterse weer, werd besloten om de film een dag later uit te zenden.