web analytics

‘De Meisjes van Thijs’ naar televisie

Reacties zijn gesloten

Na successen als New Kids en Kabouter Wesley haalt Comedy Central vanaf 22 april wederom een populair internet concept naar haar zender. In ‘De meisjes van Thijs’ probeert antiheld Thijs elke keer een ander meisje te versieren. Thijs is alleen niet zo handig met de meisjes. In de vermakelijke korte sketches heeft Thijs telkens weer een “not-so-happy” ending. De Meisjes van Thijs laat elke aflevering een ander meisje zien, die vertolkt worden bekende actrices als  Ancilla Tilia, Anna Drijver, Zarayda Groenhart, Tamara Brinkman, Pamela Teeves en Annelieke Bouwers. De Meisjes van Thijs is vanaf 22 april wekelijks te zijn bij Comedy Central.

In de wekelijkse komische serie De Meisjes van Thijs probeert Thijs meisjes te versieren. En ook al wordt hij keer op keer afgewezen, houdt hij stug vol. Overal spreekt hij meisjes aan: op straat, bij de bushalte en in het park. Ondanks zijn lieve ogen en zijn weelderige krullenbos slaagt de enigszins onhandige en onzekere Thijs nooit in zijn missie. Thijs wordt gespeeld door David Lucieer, die o.a. bekend is van de tv-series Dokter Deen en Den Uyl en de affaire Lockheed.

De meisjes van Thijs is geboren uit een passie voor het maken van filmpjes. De makers wisten dat het korte fictie moest het worden, makkelijk te maken, voor op internet en in serievorm. Maar vooral met veel humor. Het grootste criterium was dat het vooral iets moest zijn wat ze zelf wilden maken, niet omdat het moest. En daarmee kregen de versierpogingen van Thijs een podium. En inmiddels is het publiek helemaal gewend aan het gestamel van Thijs in de 2,5 minuut durende videosnack-achtige filmpjes.

De productie ligt in handen van het onafhankelijke productiekantoor Blackframe. Iedereen werkt belangeloos mee. Regisseur en bedenker van de serie is Joris van den Berg. Vorig jaar is deze zeer geliefde internetkomedie ‘De Meisjes van Thijs’ als enige Nederlandse serie is geselecteerd voor de eerste editie van het Marseille Webfest. Het Marseille Webfest is een uniek festival in Europa dat zich volledig richt op online fictie webseries.

De Meisjes van Thijs wordt vanaf 22 april uitgezonden om 21.45 uur.