web analytics

De weekcijfers van week #11

Reacties zijn gesloten

Het worden geen beste weken voor de Nederlandse film de komende periode. Oorlogswinter, Spion van Oranje en Kikkerdril hebben hun beste tijd gehad en nieuwkomers Beyond the Game en Bollywood Hero worden te klein uitgebracht om ook maar enige rol van betekenis te kunnen spelen.

 

 

Oorlogswinter, die vorige week nog twee plaatsen steeg in de bioscoop top 20, viel deze week weer terug naar de dertiende plaats. Met een omzet van een kleine 50.000 euro heeft de film in totaal nu iets meer dan zes miljoen euro opgebracht. Het bezoekersaantal ligt rond de 810.000.

 

Eén plaats hoger, op de twaalfde stek, staat Spion van Oranje. De film zag haar omzet deze week met bijna 50% teruglopen naar bijna 51.000 euro. Na zes weken, waarin de film ongeveer 210.000 bezoekers trok, lijkt de film haar kruit te hebben verschoten en geruisloos uit de toplijst te verdwijnen. Hoewel de prestatie op het oog nog alleraardigst is, hadden de makers vooraf op (veel) meer gehoopt.

 

Weer één plaats hoger vinden we Kikkerdril terug. Met een weekomzet van bijna 58.000 euro bedraagt de totale opbrengst nu 881.000 euro. Met ruim 140.000 bezoekers doet deze low-budget kinderfilm het meer dan aardig.

 

De komende weken zullen bovenstaande drie titels vrijwel geen rol van betekenis meer spelen. Ook het afgelopen donderdag uitgebrachte Beyond the Game en Bollywood Hero zullen naar verwachting onopgemerkt aan de bioscoopbezoeker voorbijgaan. Pas na de eerste week van april lijkt er meer mogelijk: de jeugdfilms Limo en Mijn Vader is een Detective! lijken op het oog potentiële kassuccessen.

 

De top 10 van week #11:
1. Confessions of a Shopaholic
2. Slumdog Millionaire
3. Marley & Me
4. Watchmen
5. My Bloody Valentine 3D
6. Gran Torino
7. Role Models
8. The curious Case of Benjamin Button
9. Bolt
10. Hotel for Dogs
(11. Kikkerdril)
(12. Spion van Oranje)
(13. Oorlogswinter)