web analytics

De weekcijfers van week #13

Reacties zijn gesloten

De drie Nederlandse films die nu al maandenlang in de bioscoop top 20 vertoeven, zakken steeds verder weg. Zowel Kikkerdril, als Oorlogswinter en Spion van Oranje zakten deze week één of meerdere plaatsen.

 

 

De top van de lijst wordt gedomineerd door nietszeggende Hollywood-producties als Bride Wars en Confessions of a Shopaholic. De eerste Nederlandse film vinden we pas terug op plaats veertien. Kikkerdril van Simone van Dusseldorp zag deze week haar omzet stijgen met bijna 22 procent en bracht bijna 53.000 euro op. Het totale bezoekersaantal bedraagt nu nagenoeg 160.000.

 

Op de zeventiende plaats – twee plaatsen lager dan vorige week – staat Oorlogswinter. Met achttien speelweken is de film veruit de langstlopende film van de laatste tijd. Met een omzet van 30.000 euro komt het totale bezoekersaantal tot nu toe uit op zo’n 819.000. Eind april verschijnt de film op dvd, waardoor een Diamanten Film status (1 miljoen bezoekers) er helaas niet meer in lijkt te zitten.

 

Spion van Oranje ten slotte vinden we terug op plaats 20. Na acht weken verdwijnt deze groots uitgebrachte speelfilm alweer uit de toplijst. Met een totale omzet van bijna 1,6 miljoen euro kochten ongeveer 217.000 mensen tot nu toe een kaartje.

 

Volgende week woensdag gaan twee Nederlandse jeugdfilms in première, die wellicht weer voor wat vreugde kunnen zorgen aan de kassa’s. Limo, met de meiden van Kus in de hoofdrol, en Mijn Vader is een Detective! beleven 8 april hun landelijke première.

 

De top 10 van week #13:
1. Bride Wars
2. Slumdog Millionaire
3. Confessions of a Shopaholic
4. My Bloody Valentine 3D
5. Marley & Me
6. The Unborn
7. Defiance
8. Watchmen
9. Gran Torino
10. Bolt
(14. Kikkerdril)
(17. Oorlogswinter)
(20. Spion van Oranje)