web analytics

De weekcijfers van week #2

Reacties zijn gesloten

Afgelopen weekend had het bioscoopbezoek flink te lijden onder het – voor het eerst sinds jaren – ultieme schaatsweer. Begin deze week trokken de cijfers relatief gezien weer ietsje aan. Verrassing van de week: Wit Licht van regisseur Jean van de Velde steeg twee plaatsen en staat nu op de vierde plek in de bioscoop top 20.

  

Oorlogswinter is daarentegen de eerste plaats kwijt. Nieuwkomer Yes Man, met publiekstrekker Jim Carrey in de hoofdrol, is veruit de best bezochte film van afgelopen week. Met een schermgemiddelde van 8.336 euro en een totale opbrengst van bijna 800.000 euro blijft de film Oorlogswinter ruim voor. Het boven verwachting sterk draaiende epos van Martin Koolhoven wist afgelopen week ruim 375.000 euro binnen te halen, goed voor zo’n 50.000 verkochte tickets. Het totaal aantal bezoekers komt hiermee op ongeveer 640.000.

 

Wit Licht, de veel besproken film met Marco Borsato in de hoofdrol, kende een prima week. Met een omzet van 180.000 euro steeg de film naar de vierde plek in de toplijst en komt de totale opbrengst op ruim 1,7 miljoen euro. Zo’n 225.000 mensen kochten inmiddels een kaartje. De komende weken worden cruciaal voor het avontuurlijke epos.

 

De laatste Nederlandse film die we tegenkomen in de toplijst is Bride Flight, welke inmiddels alweer de veertiende vertoningsweek in gaat. Met een omzet van bijna 28.000 euro staat de film op de 17e plaats. De totale opbrengst is de 2,5 miljoen euro nu op een haar na gepasseerd, wat gelijk staat aan ruim 338.000 bezoekers.

 

De Anubis– en Piet Piraat-film zijn uit de toplijst verdwenen. Ook de Nederlandse nieuwkomer Bloody Mondays and Strawberry Pies, met commentaar van John Malkovich, is niet in de top 20 terug te vinden.